kapat

11.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hiç hafife almayın
Yaz aylarında çok yaygın görülen saman nezlesinin tedavi edilmezse kronik astıma dönüştüğünü hatırlatan uzmanlar "Mutlaka önlem alın" diye uyarıyor

SAMAN nezlesi deyip geçmeyin. Ülkemizde de yaz aylarında çok yaygın görülen ve fazla ciddiye alınmayan bu hastalığın, birkaç yıl tedavi edilmezse kronik astıma dönüştüğü ortaya çıktı. İngiliz Tıp Cemiyeti raporuna göre, yaz aylarında burun ve göz akıntısı, kaşıntı, aksırma, yüz, göz ve beden kızarıklığı şeklinde ortaya çıkan saman nezlesi astım hastalığına zemin hazırlıyor. Sonradan gelen astım ise çok zor tedavi ediliyor.

Acil tedavi şart
İLKBAHAR ve yaz aylarında polenlerden etkilenip saman nezlesi olanlara, mutlaka doktor kontrolünde ciddi bir tedavi öneriliyor. Dünya Sağlık Örgütü de bu konuda bir rapor hazırladı ve yaz alerjisinden etkilenenlerin sayısının çığ gibi büyüdüğünü açıkladı. Sadece İngiltere'de 12 milyon kişinin bu hastalığa yakalandığı da kaydedildi. Uzmanlara göre hastalığa karşı kullanılan mevcut ilaçlar ise geçici çözüm olmaktan ileri gitmiyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır