kapat

11.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
IMF'i dinleseydik zam yüzde 10 olurdu
Başbakan Ecevit, ekonominin darboğazda olduğunu, birkaç ay sıkıntı çekileceğini söyledi

ANKARA- Başbakan Bülent Ecevit, memur maaş zammının yüzde 20'de kalmasına ve sosyal güvenlik reformu ile emeklilik yaşının 58-60'a yükselmesine tepki gösteren işçi ve memurlara seslenerek, "Türk ekonomisi bir darboğazdan geçiyor. Bu darboğaz sürecini, kısa zamanda geride bırakabilmemiz için, birkaç ay sıkıntılara katlanmamız gerekiyor" dedi. Bu durumu sendika liderlerinin de "çok iyi bildiklerini" belirten Ecevit, "(Ama biz tabanımızdan gelecek tepkileri göğüsleyemeyiz) diyorlar. Ben de (Sizin yerinize biz göğüsleriz) dedim. Gerekeni yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Ecevit, işçi ve memurun eylem hazırlığı hakkında şunları söyledi: "Biz yapılmasını gerekeni yaptık. Türk ekonomisi bir darboğazdan geçiyor. Bu darboğaz sürecini, kısa zamanda geride bırakabilmemiz için, birkaç ay sıkıntılara katlanmamız gerekiyor. Bunu sendika liderleri de çok iyi biliyorlar."

Ecevit, yüzde 20'lik zammın IMF'nin istediği zam oranı olmadığını belirterek, "IMF'nin her istediğini kabul etseydik, zammı yüzde 10'dan ibaret yapardık. Elbette yüzde 20'nin yeterli olmadığını biliyoruz. Ama şu sırada devletin gücü buna yetiyor ve Türkiye'nin kronik ve müzmin enflasyondan kurtulabilmesi, için birkaç ay bazı sıkıntılara katlanmamız gerekiyor" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır