kapat

11.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kosova'da yürek parçalayan dram

Mahmut BULUT-Ali EKEYILMAZ (PRİŞTİNE)


KOSOVALI Arnavutlar'dan Gülten (38) ve İbrahim Hocacık (39) birbirlerini delicesine severek, 28 Haziran 1998'de evlendiler.

Her ikisi de Kosova Polisi Trafik Şubesi'nde görev yapıyordu. Çok mutluydular. Sırplar'ın etnik temizliği tüm Kosova'da olduğu gibi Priştine üzerine de çökünce, huzurları kaçtı. Gülten ve İbrahim Hocacık, bir yolunu bulup, vatan belledikleri Kosova'dan 28 Mart 1999'da Makedonya'ya kaçtılar. Makedonya sınırındaki Blaçe sınır kampında 4 gün kaldılar. Dört gün sonra da bir yolunu bulup İstanbul'daki akrabalarının yanına gittiler. Barış sağlanınca da 27 Haziran'da Priştine'ye geri döndüler. 28 Haziran 1999 onların birinci evlilik yıldönümüydü. Kutlamak için akşam saatlerinde evlerine dönüyorlardı. Ancak, evlerine 200 metre kala gözü dönmüş bir Sırp canisi Gülten ve İbrahim Hocacık'ın evlilik yıldönümlerini kana buladı. Gülten ve İbrahim Hocacık, Sırp saldırganın makineli tüfeğinden çıkan kurşunlara kurban gittiler. Akrabaları onlar için ağlamaya devam ediyor.

7 kişi öldürüldü
Sırp saldırganın kurşunları biri çocuk, beş kişiyi daha yaşamdan kopardı. Saldırgan Sırp, Gülten ve İbrahim Hocacık ile birlikte toplam 7 kişiyi adeta kurşuna dizmişti. Yakınları iki gün boyunca Gülten ve İbrahim Hocacık'tan haber alamadılar. Yaptıkları araştırma sonucu kötü olayı öğrendiler. Priştine Hastanesi morgunda yatan Gülten ve İbrahim Hocacık'ı teşhiş eden yakınları adeta çöktü. Şimdi, Gülten ve İbrahim Hocacık'ın yakınları Sırp saldırganın yakalanması için her gün dua ediyorlar.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır