kapat

08.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AHMET VARDAR(avardar@sabah.com.tr )


Haa sahi, ne oldu şu memur zamları?...

Allem ettik, kallem ettik zam sırası memura gelince ne yaptık?... Hiç birşey yapamadık... Tasarılar ortaya kondu, oylamalara geçilemedi, partiler bu konuda anlaşamadılar, kimisi "Verebiliriz", kimisi de "Veremeyiz" dedi ve şu bizim cefekar memurların zamları sürüncemede kaldı.

Nasıl kalmasın ki... O arada ülkenin gündemine bir sürü olay girdi. İrtica zaten başta... Başı sıkılan, gündemi değiştirmek isteyen, bu söze yapışıp, kendini kurtarıyor. Daha sonra ülkenin büyük tehlikesi olan Fethullahcılık, Tarikatçılık, Gericilik, Yobazlık falan filan gibi UMACILAR devreye giriyor ve ülkenin bütün dertleri bunlara endekslendiği için ortada kalıyor.

İyi numara valla, enteresan bir buluş!... Bizim gariban memurlar ise arada bir hiç olmazsa sokaklara çıkarak seslerini duyurmaya çalışıyorlar ama ne mümkün... O da olmuyor... Çünkü karşılarına kendileri gibi memur olan polisler çıkartılıyor ve bir çırpıda susturuluyorlar. Nasıl dirensinler, nasıl seslerini duyursunlar, güçleri yok ki... Daha iki copta yere kapaklanıp kalıyorlar. Karınları tok değil ki, ayakta durabilsin, coplara direnebilsinler... Zavallılar yıkılıp, gidiyorlar. Halbuki kitaplara bakarsanız, ülkenin temel direği memurlardır. Onlar verimli çalışacaklar ki, ülke kalkınabilsin. Ama maalesef herşey kitaplarda yazıldığı gibi değil.

Kıymetli politikacılarımız muhalefetteyken "Memura iyi zam vermeli" diye avaz avaz bağırırken, iktidarın o rehavet veren koltuğuna oturunca, "Kardeşim imkansız. Bu bütçe ile yüzde 10 dahi veremeyiz" derler. Ve bu tiyatro yıllardır aynen sürüp gider. Biz köşeden bağırırız, memur sokaklarda sürünür, muhalefet "Memura zam" diye yırtınır, iktidardakiler ise, "Olur mu kardeşim, bütçe müsait değil" derler. Biri yalan söylüyor ama kim?...

BOSCH firması, şikayetler artıyor...
Hayret bu sıralarda bana BOSCH buzdolaplarından gelen şikayetlerin sayısı gittikçe artıyor. Arayanlarla görüştüm, hepsi de şikayetlerini teyid ettiler. Yani firma rekabeti veya uydurma konu değil bunlar. Onun için yazmak zorunda kalıyorum.

Bakın BOSCH firmasının yetkilileri, dünya çapında ün yapmış bir firmasınız. Ben bile zamanında bir BOSCH marka ürün alabilmek için uğraştım, durdum. Onun için bu firmanın ismini ayağa düşürmeye kimsenin hakkı yok... Yaptığınız ürünleri iyice kontrol edin ve piyasaya öyle sevk edin. Bana gelen şikayetlerden anlaşıldığına göre, arızalar özellikle buzdolaplarında oluyor. Vatandaş bu sıcakta mutfağındaki malını, içeceği meşrubatı soğutmak için kullandığı buzdolabının arızalı çıkması nedeniyle sıkıntıya düşüyor ve sizin şikayet departmanlarınızdaki bazı laf anlamaz insanlarla didişip, duruyorlar. Halbuki yukarıda da söylediğim gibi, böyle büyük bir firma bu duruma düşmemeli... Eğer bu konuda detaylı bilgi istiyorsanız, beni arayın, faks numaranızı verin, ben gelen şikayetlerin hepsini size fakslayayım. Unutmayın ki, "Müşteri her zaman Veli-nimettir..."

Yazarlar sayfasına geri gitmek için tıklayınız.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır