kapat

08.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Yenidede'nin davası başladı
TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, "halkı, din ve mezhep farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa açıkça tahrik ettiği" gerekçesiyle, FP Denizli eski Milletvekili Ramazan Yenidede'nin 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Ankara 2 No'lu DGM'de bugün görülen davanın ilk duruşması, Yenidede'nin hasta olduğuna ilişkin rapor göndermesi üzerine erteledi.

Dilipak yine ifade vermedi
Malatya Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı bir dava kapsamında Kadıköy Adliyesi'nde talimatla ifadesinin alınması istenen gazeteci-yazar Aburrahman Dilipak, türbanlı avukatı duruşmaya kabul edilmediği için dün de ifade vermeyi reddetti. Dilipak, Malatya DGM'de görülen bir dava kapsamında önceki gün de ifade vermemişti.

Tokyay'ı kaçıracak çete yakalandı
Paşakapısı Cezaevi'nde tutuklu bulunan organize suç örgütü elebaşı Tuncay Tokyay'ı kaçırmaya hazırlanan 3 kişi ile silah kaçakçılığı yaptıkları belirlenen başka bir şebekenin 3 üyesi gözlem altına alındı. 5 Temmuz'da Paşakapısı Cezaevi önünde yakalanarak gözlem altına alınan kişilerin üzerlerinde yapılan aramada "Tamer Tolegen" adına düzenlenmiş sahte ehliyet ele geçirildiği bildirildi.

Ya beni asın ya öleyim
Kartal Endüstri Meslek Lisesi'nde yaklaşık iki ay önce sınıf basarak, bir öğretmen ve bir öğrenciyi öldürdüğü gerekçesiyle hakkında iki kez idam istemiyle dava açılan Murat Kurt'un (18), yargılanmasına devam edildi. Kurt duruşma sırasında "Ben zaten cezamı çekmek istiyorum. Beni asın. Siz asmazsanız, ben kendimi asacağım" diye konuştu.

Gurbetçiye bedelli askerlik
Dövizle askerlik hizmeti yapma hakkına sahip olup da 38 yaşının sonuna kadar çeşitli nedenlerle bu haktan yararlanamayan gurbetçi vatandaşlar, 15 bin Alman Mark ödeyerek bir ay temel eğitimin ardından askerliklerini yapmış sayılacaklar. 40 yaşını dolduranlar ise 20 bin Alman Markı ödeyerek ve hiç silah altına alınmadan, askerlik hizmetini yerine getirecekler. İlgili kanun tasarısı dün TBMM Plan Bütçe Komisyonunda benimsendi.

Memur kursları yasallaştı
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, Devlet Memurları Sınavı'na hazırlık kursu açmak isteyen dershanelere izin verdi. Dershaneler dilekçeyle valiliklere başvurarak kurs açabilecek. Bu kapsamda, 9 hafta süreyle toplam 100 saate kadar kurs verilecek. Kurslarda, Matematik, Türkçe, Tarih, Coğrafya ve Temel Yurttaşlık dersleri gösterilecek.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır