kapat

08.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Korkaklar!
PKK'lı hainler yine arkadan vurdu. Hakkari ve Şırnak'ta iki ayrı pusuda bir binbaşı ve bir er şehit oldu. İntikam yemini eden Mehmetçik, kansızların peşine düştü.

PKK'LI hainler, önceki gün korkak yüzlerini kurdukları iki hain pusuda gösterdi. Hakkari ve Şırnak'ta teröristlerin kurduğu iki hain pusuda biri binbaşı iki Mehmetçik şehit oldu, 5 Mehmetçik yaralandı.

PKK'lı teröristlerin hain pusularından ilki, Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Çayırlı beldesi yakınlarında kuruldu. Bölgedeki sınır taburunda güvenlik kontrolü yaptıktan sonra İlçe Jandarma Alay Komutanlığı'na dönen askeri konvoy, önceki gün saat 16.00 sıralarında bir grup terörist tarafından pusuya düşürüldü.

İlk kurşunda kaçtılar
Askeri konvoya roketatar ve uzun namlulu silahlarla açılan ilk ateş sonucu Binbaşı Erdoğan Özdemir ve Er Selim Kubanç şehit oldu.

Mehmetçiğin karşısına çıkmaktan korkan PKK'lı hainler pusu sonrası kaçarken, hayatlarını kaybeden şehitler için Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'nda askeri tören düzenlendi. Törende komutanlarının ve silah arkadaşlarının intikamını almaya yemin eden Mehmetçikler, kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlattı. PKK'lı hainlerin diğer pususu da Şırnak'taydı. Teröristler, Şırnak-Uludere arasında kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Telgarıza mevkiinde nöbet değişimine giden askeri aracı önceki gün akşam saat 19.30 sıralarında pusuya düşürdü.

Açılan çapraz ateş sonucu, araçta bulunan askerlerden kimlikleri henüz açıklanmayan bir üsteğmen, bir uzman çavuş ve 3 er yaralandı. Araçtaki diğer askerlerin derhal karşı vermesiyle kaçan hainler, karanlığın bastırmasından yararlanarak izlerini kaybettirdiler.

Bu bölgede de geniş çaplı operasyon başlatılırken, yaralı Mehmetçikler Şırnak Askeri Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Ali SEVMİŞ, Emin BATMAZ, A.Kerim İNAN (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır