kapat

08.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yargıtay'a Selçuk başkan
Yargıtay 1. Başkanlığı'na, 4'üncü Ceza Dairesi Başkanı Doç. Dr. Sami Selçuk 129 oyla seçildi.

Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nda, 9 adayla başlayan seçimlerde 3'üncü tura gelene kadar 5 aday çekildi. 3'üncü turda, adaylardan Yargıtay 1. Başkanvekili İsmet Aslan 69, 4. Ceza Dairesi Başkanı Doç. Dr. Sami Selçuk 86, 6. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Nurettin Doğan 40 ve 21. Hukuk Dairesi Başkanı Orhan Yalçınkaya da 32 oy aldı.

Yargıtay Kanunu gereği 4'üncü tura, en çok oyu alan iki aday Aslan ve Selçuk katıldı. İsmet Aslan 4'üncü turda 93 oy alırken, 4. Ceza Dairesi Başkanı Doç. Dr. Sami Selçuk 129 oyla Yargıtay 1. Başkanlığı'na seçildi. Selçuk, seçilmesinin ardından 4. Ceza Dairesi'ndeki makam odasına giderek, Yargıtay üyeleri, hakimler, savcılar ve diğer personelin tebriklerini kabul etti. Selçuk yaptığı açıklamada, ağır bir görev üstlendiğini belirterek, "Yargının sorunları çok, siyasetçilere anlatacağız" dedi.

Sami Selçuk kimdir?
YargItay 1. Başkanlığı'na seçilen Doç. Dr. Sami Selçuk, 1937 yılında Konya-Taşkent'te doğdu. Konya Lisesi'ni bitiren Selçuk, 1959'da da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Selçuk, Ankara hakim adayı olarak mesleğe başladı. Selçuk, sırasıyla, Sütçüler ve Akşehir Cumhuriyet Savcı Yardımcılığı, Yenice Cumhuriyet Savcılığı ile Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulundu. Doçentlik ünvanına da sahip olan Selçuk, 1982'de Yargıtay üyeliğine seçildi. Selçuk, 1990'dan bu yana da 4. Ceza Dairesi Başkanlığı görevini yürütüyordu. Selçuk, 4 yıl olan Yargıtay Başkanlığı görevini, yaklaşık 1. 5 yıl önce bırakarak 2002 yılında yaş haddinden emekliye ayrılacak. Sami Selçuk'un, hukuki konular, dil ve Atatürkçülük alanlarında makaleleri ve denemeleri bulunuyor. Fransızca ve İtalyanca bilen Selçuk, evli ve 2 çocuk babası.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır