kapat

08.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İdamın gerekçeleri açık!
Ankara 2 Nolu DGM bölücübaşı Abdullah Öcalan hakkında verilen 290 sayfalık idam kararının gerekçelerini toplam 100 sayfada detaylı bilgilerle açıkladı.

Ankara 2 nolu DGM, İmralı adasında yapılan yargılamada "ölüm" cezasına çarptırılan PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'la ilgili gerekçeli kararını dün açıkladı.

280 sayfadan oluşan kararın ilk 179 sayfasında, davaya müdahil olarak katılan 3228 şehit yakınının isimleri yer alıyor. Kararın yaklaşık 100 sayfalık ikinci kısmında ise gerekçe bölümü yer alıyor.

Mahkeme Başkanı Turgut Okyay ile üyeler Hüseyin Eken ve Mehmet Maraş tarafından ortaklaşa kaleme alınan gerekçeli kararda, Öcalan hakkında verilen "idam" cezasında kimsenin müdahalesi bulunmadığına dikkat çekilerek, Türkiye'de yargının bağımsız olduğu hatırlatılıyor. Kararda ayrıca, Türkiye'de mahkemelerin, geleceğe dönük siyasal ve sosyal sonuçlara göre karar vermeyeceği de vurgulanıyor. Kararın önemli bölümleri şöyle:

Sanığın kurucusu ve lideri konumunda bulunduğu PKK terör örgütü, Türkiye'nin her yerinde ayrıca yurtdışında yoğun şekilde gasp, cinayet, kundaklama, bombamala, orman yakma, toplu katliamlar, çocuk ve bebek öldürmeler ve daha birçok suç işleyerek Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmeyi hedeflemiştir.

Türklerle Kürtler asırlardan beri kaynaştıkları, PKK tarafından göz ardı edilmiştir. PKK'nın amaçları toplumun gerçekleriyle ters düşmüştür.

PKK ülkeyi bölmeyi planlarken, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gücünü hesaba katmamış, ülke terör eylemleriyle kasılıp kavrulmuştur. Hiçbir demokratik devlet silahlı terör örgütü ile masaya oturmaz.

PKK Suriye ve Yunanistan'ı devamlı cephe gerisi olarak kullanmış, özellikle metropol eylemlerini Yunanistan'ın destek ve eğitimi ile Yunanistan üzerinden Yunanistan'ın yardımlarıyla organize etmiştir.

Öcalan, demokratik çözüm, birlik ve barış söylemlerinde samimi değildir. Ateşkeslerden sonra eylemler durmamış, aksine sivil halka yönelik katliamlar ve intihar eylemleri devam etmiştir ve etmektedir.

Almanya ülkesine gelen her PKK'lıya kucak açmış ve iltica hakkı tanımıştır. İtalya, Öcalan'a hoşgörülü bir tavır sergilemiştir.

Irk, dil, din, cinsiyet faklılığı gözetilmeksizin herkes devletin sunduğu olanaklardan eşit olarak yararlanmaktadır.

Ersin BAL


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır