kapat

08.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Borsa işlemleri inceliyor
İMKB Başkanı Osman Birsen, geçen haftaki işlemlere ilişkin teknik çalışmaların çok yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.

İMKB Başkanı Osman Birsen, teknik konuları ve geçen haftaki işlemleri görüşmek üzere, dün İMKB'de Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Muhsin Mengütürk ile biraraya geldi. Basına kapalı olarak yapılan toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Birsen, işlemlerle ilgili çalışmaların devam ettiğini ve en kısa sürede sonuç almayı hedeflediklerini belirtti. Birsen, "Bunun için gerekli yönetim takibi yapılıyor. SPK ve İMKB işbirliği içinde çalışmalar yürütülüyor" dedi. Çalışmaların henüz olgunlaşmadığını ifade eden Birsen, piyasada geçen hafta gerçekleşen işlemlerle ilgili olarak Hikmet Uluğbay ile görüşmediğini kaydetti. Borsanın kazanan ve kaybedeni olan bir piyasa olduğunu söyleyen Birsen, "Önemli olan bunun hukukun içinde olup olmadığıdır" dedi.

Konunun araştırıldığını belirten Birsen, inceleme sonucunda hukuki sürecin başlayacağını, bunun hükümlerinin de ağır para ve hapis cezalarını içerdiğini kaydetti. Birsen, Borsa ve Sermaye Piyasası'nın yıpratılmaması, iyi niyetle eksiklerin tamamlanması gerektiğini söyledi.

Osman Birsen, Hikmet Uluğbay'ın intihar girişimiyle ilgili olarak da "Ümit ederiz ki sağlığına kavuşur. Kendisi daha önce yanında çalıştığım, çok saygı duyduğum bir bürokrattır"dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır