kapat

08.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Buzlar eriyor
İSRAİL'İN yeni Başbakanı Ehud Barak, İran ile yakınlaşma kararı aldı. Barak, Cumhurbaşkanı Hatemi'nin başa gelmesiyle İran'ın hızlı bir değişim içine girdiğini ve ABD ile olan ilişkilerini sıkı tuttuğunu belirtti. İran'ın askeri gücünün hafife alınmaması gerektiğini belirten Barak, "İran'a terörist ülke gözüyle bakılmamalı" diye konuştu.

Hillary inançlı
AMERİKA Başkanı Bill Clinton'ın eşi Hillary Clinton, resmen senatörlük seçimlerine katıldı. New York'tan seçime katılacak olan First Leydi, yardım kampanyasına şimdiden başladı. Rudolph Guilliani ile kıyasıya yarışacak olan Hillary, kadınlar tarafından çok seviliyor. Guilliani ise New York'ta suç oranını azaltmadaki başarısı ile tanınıyor. Guilliani taraftarlarının açtıkları "hillaryno.com" sitesine karşı site açacağını belirten First Leydi, "Senatörlük için savaşacağım" diye konuştu.

Akıllı diş fırçası
İNGİLTERE'DE piyasaya çıkan Clever adlı diş firçası "kendinden" macunlu. 38 fırçalamaya yetecek kadar macun alabilen fırça macunu bitince tüpü yeniden dolduruluyor. Peter Chown 1 milyon liraya sattığı icadını nasıl geliştirdiğini şöyle açıklıyor: Evimde torunlarım vardı. Banyoda yaptıkları dağınıklı ğı görünce macunu sapında olan diş fırçasını icad ettim...

Umursamadılar
AMERİKA, Suudi terörist Usame Bin Ladin'i ülkesinde barındıran ve her türlü desteğini esirgemeyen Afganistan'daki Taliban'a ekonomik ambargo uygulamaya başladı. Beyaz Saray, Taliban'ın Ladin konusundaki tavrını değiştirene kadar ambargonun devam edeceğini açıkladı. Taliban'ın cevabı ise ilginç oldu: Umrumuzda değil.

Militanlara af
CEZAYİR'DE 15 Nisan'daki seçimlerde başa geçen Cumhurbaşkanı Abdülaziz Butafelika, "ulusal barış" sözünü tuttu ve 11 hafta içinde cezaevlerindeki binlerce İslamcı militanı affetti. Buna karşılık terör saldırılarını durdurma sözü alan Butafelika'nın Meclis'e onay için sunduğu yasa tasarısı 15 bin kişiyi kapsıyor. Cumhurbaşkanı Butafelika, "1992'den bu yana iç savaşta 100 bin kişi öldü, sadece eline kan bulaşmamış olanları affettim" diye konuştu.

Kes kes ye!
ENDONEZYALI tavuk üreticileri 1997 -1998 yıllarında yaşanan ekonomik krizde bükülen bellerini bir daha doğrultamadılar. Kriz ve devalüasyon ile fakirleşen üreticiler 8 ay içinde tavuklarını beslemek için yem almaya dahi güçleri yetmedi. Tavuk eti üretimi 3'te 1, yumurta üretimi de 6'da 1 düştü. Üreticiler de yem almaktansa kendi tavuklarını kesip yemeye başladılar.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır