kapat

08.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Irkçılığın böylesi!
İNGİLİZ medyasının önde gelen ismi olan BBC televizyonu, eşi benzerine rastlanmamış bir sağlık skandalını ortaya çıkardı.

Ülkenin kuzeyindeki Shefield Devlet Hastanesi'nde böbrek nakli yapmaya hazırlanan doktorlar, organın bulunduğu kutunun üzerinde "Yalnız Beyazlar Kullanabilir" ibaresini görünce skandal patladı. BBC televizyonu iki gece önce olayı ilk haber olarak verince de İngiltere karıştı.

Soruşturma açıldı
Shefield Hastanesi'ne organı İngiltere Organ Nakli Teşkilatı'nın yolladığı ortaya çıkınca Sağlık Bakanlığı olaya derhal el koydu ve soruşturma başlattı. Teşkilatın yaptığı yasal açıklamanın yanındaki "Kısa bir süre önce ölen hastanın organları koşullu olarak sadece beyazlara nakledilmek üzere bağışlanmıştır" tabiri hastane doktorlarını çileden çıkardı. Organ naklinde kullanılacak organların üzerinde hastanın etnik kökeni ile ilgili bilgilerin bulunmasının suç sayılacağını açıklayan İngiltere Tıp Cemiyeti (BMA) sert bir bildiri yayınladı ve Organ Nakli Teşkilatı'nı ırkçı tutumunu eleştirdi.

Soruşturmayı derinleştiren BBC televizyonu program yapımcıları organ nakli bankasında yalnız beyazlara nakledilmek üzere bekletilen başka organların da bulunduğunu tespit etti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır