kapat

08.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ya şimdi... ya hiç
Miloseviç'e karşı Sırp halkının protestosu 4 kente yayıldı.

Önce Bosna sonra da Kosova'da etnik kıyıma neden olan ve Yugoslav ekonomisini batıran Slobodan Miloseviç, hiç beklemediği sona, koşar adım gidiyor. Sırbistan'da ilk olarak para alamayan askerler sokaklara dökülmüştü. Siyasi muhalifleri de resti çekince, televizyonlara çıkan Miloseviç "Büyük Sırbistan" hayallerini yineleyerek halk desteği istedi.

Belediye Meclisi ayıpladı
Ancak Sırp halkı, 10 yıllık bu masala daha fazla inanmadığını açıkça belirtmeye başladı. Ülkenin ikinci büyük kenti Niş'te öğrenciler sokaklara döküldü. Sloganları "Sırbistan mı, Miloseviç mi, seçim bizim"... Üçüncü büyük kent Novi Sad'dan Sırp diktatörü yıkan bir açıklama geldi. Belediye Meclisi, Miloseviç'i soykırımla suçlarken, ilk kez bir meclis, başkanı tanımadığını dile getirdi.

Leskovac kentinde de 20 bin kişi toplandı. Göstericilerden bin 500'ü, polisle çatıştı. Kentteki Miloseviç'in Sosyalist Partisi'nin camları parçalandı. Ancak Miloseviç'in koltuğunun sallanmaya başladığının sinyalleri Uzica'da kendini göstermeye başladı.

"İç savaş çıkar"
Başkent Belgrad'ın güneybatısındaki kentte, kısa bir süre önce sürgünden dönen Belgrad eski Belediye Başkanı Zoran Djindjic'in organize ettiği yürüyüşe 5 bin kişi katıldı. Polis bu kez göstericilere müdahale etmedi. Pankartlar arasında en çok dikkati çekenler "Miloseviç, ne olur bizi artık koruma!", "Şimdi ya da hiç", "Değişim", "Sırbistan daha iyilerine layık" oldu.

Halkın ilgisinden memnun kalan Djindjic, açtı ağzını yumdu gözünü: Miloseviç iktidarda kalırsa iç savaş çıkar. Bunu durduramayız. Miloseviç'in proveke edeceği savaşa, yani iç savaşa girmemeliyiz. Hazır olun. Uzun bir yaz olacak. Sonuna kadar dayanacağız. Sonunda ise özgürlük bizim olacak.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır