kapat

08.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Zorro'nun sevgilisi...
Herkes onu Zorro'nun sevgilisi olarak tanıdı. Daha sonra Sean Connery ile oynadığı filmle gündeme geldi. Şimdilerde ise Michael Douglas'ın sevgilisi olarak biliniyor. Ama Catherine Zeta-Jones'un sinema dünyasına girişi taa 4 yaşına kadar uzanıyor.

Catherine Zeta Jones bir İngiliz. İrlandalı bir babanın ve Galli bir annenin kızı olan güzel yıldızın, birçoğumuzda İspanyol güzeli izlenimi bırakmasının sebebi ise Antonio Banderas ile başrolü paylaştığı Zorro filmi...

Zorro'da gösterdiği başarılı performansı ve baş döndürücü güzelliği ile Hollywood'u fetheden Catherine, geçtiğimiz hafta vizyona giren "The Entrapment" (Kurda Tuzak) filmiyle göz kamaştırmaya devam ediyor.

Dört yaşındayken amatör bir drama grubuna katılarak dans edip, şarkı söyleyen ve ufak denemelerde bulunan Catherine, 16 yaşında ünlü West End müzikali "42nd Street" (42. Cadde)'de başrol oynayarak profesyonelliğe ilk adımı atmış. Ve Amerika... Amerikan televizyon dizilerinde oynayan Catherine, ayrıca Titanic faciasını konu alan mini bir dizi film çevirmiş. İşte bu dizi, ünlü yönetmen Steven Spielberg'in dikkatini çekmesine sebep olmuş. Spielberg onu görür görmez "Tamam, işte bu..." demiş. Böylece Zorro'daki Elena rolünü kapmış. Gerçekten de Jones Zorro'da güçlü, zor kadın karakterini beyaz perdeye öylesine iyi yansıtmış.

Sevgili sigortacı olunca
Yaşlı kurt Sean Connery "Kurda Tuzak" filminde Catherine Zeta-Jones'un rol alması için elinden geleni ardına koymamış. Kurda Tuzak, karizmatik ve aristokrat bir hırsız olan Sean Connery ve onu gafil avlamak üzere peşi sıra giden bir sigortacı olan Catherine Zeta-Jones'un arasındaki usta-çırak ilişkisinin kısa sürede tutkulu ama profesyonel bir boyuta sürüklenmesini işleyen mükemmel bir Hollywood eğlencesi.

Catherine, filme kendinden o kadar çok şey katmış ki o olmadan film sanki bu havayı yakalayamazmış gibi geliyor. Özellikle paha biçilmez Çin maskını çalmak üzere, girdikleri müzenin lazer ışınlarının arasından bir yılan gibi kıvrılarak maska ulaştığı sahnede ve Kuala Lumpur'un İkiz Kuleleri'ndeki sanal soygundaki nefes kesen aksiyon sahnelerinde Catherine hakikaten göz dolduruyor.

Yaşlı erkek takıntısı
Bu arada Sean Connery ile çok başarılı bir ikili oluşturan Catherine, Connery için "mükemmel bir insan" demekten de geri kalmıyor. Genellikle kendinden yaşlı erkeklerle birlikte olmasını ise: "Asla kendi yaşımda biriyle çıkmadım. Herkes onları babamın yerine koyduğumu düşünüyor ama işin aslı böyle değil. Olabilecek en iyi babaya sahibim ve onun yerine koyacak birini istemiyorum. Galiba sahip oldukları bilgiyi ve tecrübeyi sevdiğim için yaşlı erkeklerle ilgileniyorum," diye açıklıyor.

Şu sıralar Micheal Douglas ile aşk yaşayan Jones, son filminin galasına da sevgilisiyle elele geldi.

Güzellik reçetesi
Başdöndürücü güzelliği ile dikkat çeken Catherine kendine bakmayı ve makyaj yapmayı çok seviyor. Kozmetik ürünlerine olan düşkünlüğünü her fırsatta dile getiren Catherine Zeta-Jones, güzelliği için kozmetik harici bazı yöntemleri de kullanıyor.

Jones'un güzellik reçetesinin vazgeçilmez unsurlarından biri ise banyoda ballı ve tuzlu maske yapmak

Derleyen: Şelale ÖZTÜRK


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır