kapat

23.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Assolist boşanması
Hakim İzzet Doğan, Sezen Aksu'dan sonra Emel Sayın'ı da felsefi ve şiirsel yorumlarla boşadı. Etkilenen Emel Sayın, hakimin kendisi için de bir şiir okumasını rica etti...

NURTEN ERTUL (SHA)

Emel Sayın Amerikalı eşi David Tainos Younes'ten "evlilik birliğinin temelden çöktüğü" gerekçesiyle boşandı. Duruşma biraz farklı, biraz şiirsel, biraz duygusaldı! Daha önce Sezen Aksu'yu boşarken şiirsel yorumlarıyla dikkat çeken mahkeme hakimi İzzet Doğan, boşanma kararını okuduktan sonra Emel Sayın'a, "Dünya değişiyor, anayasa değişiyor, aşkın kanununu da değişiyor mu?" diye sordu. Hakim Doğan ayrıca, "Yaşam boyu aynı kişiye tutuklu kalınmaz" yorumuyla dikkat çekti.

Mavi gözler bulutlandı
Kararı açıklayan hakim, "Evlilik birliğinin temelden çöktüğü, dayanılmaz ve çekilmez bir ilişkiye dönüştüğü, bir eşin kendisini uzun süredir aramayan diğer eş ile bir yaşamı paylaşmasının beklenemeyeceği anlaşıldığı için" Emel Sayın-David Tainos Younes çiftinin boşanmalarını kararlaştırdı.

Kararı duyan Emel Sayın, hakime hitaben, "Aslında çok hoş bir olay değil ayrılmak. Ama öyle güzel, öyle hoş şeyler söylediniz ki, teşekkür ediyorum. Olayı çok güzel, çok duygusal bir biçimde anlattınız. Bu nedenle benim için de bir şiir okur musunuz?" dedi.

Salonda gülüşmelere neden olan bu sözlerden sonra vakti dolduğu için şiir okuyamayacağını söyleyen Hakim Doğan, şöyle konuştu: "Dünya değişiyor, yasalar değişiyor. Siz söylüyorsunuz 'aşkın kanununu yazsam yeniden' diye.. Her şeyin değiştiği bir yerde, yeniden aşkı yazsanız değişik mi yazacaksınız?" değişiyor mu?" diye sordu.

Sayın da bu soruya, "Aşk aşktır galiba... Her zaman aynı şeyler yaşanıyor. Ama aşık olunan kişiye göre, bazı nüans farkları oluyor" cevabını verdi.

Hakim İzzet Doğan çiftin boşanmasına karar verirken, "Bay David'in eşi Emel'i bırakıp uzaklara gittiği ve günlerdir, aylardır, yıllardır aramadığı görülüyor. Elbetteki her ayrılık bir ölüm değildir. Sevginin aşkın ve umudun bittiği yerde ayrılıkların da bir sonu vardır. İnsanın, gözlerindeki ışığı sise dönüştüren bir başka insana yaşam boyu tutuklu kalması beklenemez" dedi.

Duruşmadan sonra Sayın, "Ben artık yaz bekarıyım. Heycandan titriyorum. Kendimi çok iyi ve özgür hissediyorum" dedi.

Bülent Ersoy da boşanıyor
Bülent Ersoy'un; eşi Cem Adler'in kendisini aldattığı gerekçesiyle açtığı boşanma davasının ilk duruşması dün yapıldı. Kadıköy 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davaya taraflar katılmadı.

Duruşmaya Bülent Ersoy'u temsilen katılan avukatı Ömer Durak, Cem Adler'in adresi değiştiği için tebligatın yapılamadığını bu nedenle duruşmanın ileri bir tarihe bırakıldığını söyledi. Durak, ayrıca basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Bülent Ersoy'un, Cem Adler ile barışması gibi bir durumun sözkonusu olmadığını, duruşma tarihine kadar topladıkları delilleri ibraz edip haklı olduklarını kanıtlayacaklarını söyledi. Duruşma Cem Adler'e tebligat yapılması ve tarafların mali ve sosyal durumlarının araştırılması için ertelendi. Cem Adler yaklaşık iki ay önce Canan Alka adlı bir kadınla İzmir'de bir motelde basın mensuplarınca birlikte görüntülenmişti. Canan Alka daha sonra bir televizyon kanalının ana haber bülteninde yaptığı açıklamada, Cem Adler ile ilişkisi olduğunu iddia etmişti.

SANİYE ERGÖNÜL-KENAN KORKMAZ (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır