|
Fırında karnabahar
Malzemesi
* 1 orta boy karnabahar
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı süt
* 1 çorba kaşığı un
* 1su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* 1 çorba kaşığı margarin
* Yoğurt ve sarmısak (arzuya göre)
* Tuz, pulbiber
|
HAZIRLANIŞI
Karnabaharı çiçeklerine ayıralım. Karnabaharı tencereye oturtalım. Üzerine sıcak su ilave edelim. Yumuşayana dek pişirelim. Unu biraz süt ile ezerek, topaksız kıvama getirelim. Sütün kalanını, çırpılmış 2 yumurtayı ve tuzu ilave edip karıştıralım. Haşlanmış karnabaharların sularını süzüp, karışıma ilave edelim. Küçük bir fırın kabını margarin ile yağlayalım. Un serpiştirelim. Karışımı fırın kabına boşaltalım. Üzerine kaşar rendesi serpiştirelim. Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında kaşarlar eriyene dek pişirelim. Arzuya göre üzerine sarmısaklı yoğurt ve kızdırılmış kırmızı biberli yağ gezdirip, servis yapalım.
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|