kapat

23.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Meğer karınca bile ezmezmiş
PKK terör örgütünün başı Abdullah Öcalan'ın İmralı'daki mahkemeye verdiği 168 sayfalık ilk savunma kitap haline getirildi. Dün milletvekillerine de dağıtılan kitapta Öcalan, Türk-Kürt ilişkilerine değiniyor. Mem Yayınları tarafından yayımlanan savunmada Öcalan kendisinin küçükken köyünde "Karıncaezmez" lakabı ile tanındığını, bazı köylülerin de kendisine "Yılan Avcısı" adını taktıklarını belirtiyor. Öcalan savunmasında, "Yargılanmamı onurlu barışın gerekçesi yapmak en demokratik idealimdir. Bu ülkeye ve tüm halkımıza borcumuzu bundan daha değerli hiçbir şeyle ödeyemeyiz. Yaşasın bağımsız ve özgür vatan, yaşasın barış ve kardeşlik" sözleri ile bitiriyor.

Emniyete teşekkür
ABD Dışişleri Güvenlikten Sorumlu Bakan Yardımcısı David Carpenter başkanlığındaki ABD heyeti, İstanbul Valisi Erol Çakır'ı ziyaret ederek, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na roketli saldırı girişimini önleyen İstanbul polis teşkilatı ile İstanbul Valisi Erol Çakır'a şükran şildi verdi. Carpenter, yaptığı konuşmada, "Buraya Türk devlet yetkililerine ve Türk polisine minnettarlığımızı belirtmeye geldik. Türk polisi, profesyonel davranmakla kalmamış, büyük bir kahramanlık örneği göstermiştir" dedi.

Dilipak yine yargıda
YargItay 8. Ceza Dairesi, Abdurrahman Dilipak'ın, Fransa'da yayınlanan Le Figaro Dergisi muhabiri D'Olivier Michel ile yaptığı röportaj nedeniyle,"Halkı din ve mezhep farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçundan yargılanıp beraat edilmesi kararını eksik inceleme nedeni ile bozdu. Öte yandan, Malatya Cumhuriyet Savcılığı, bir toplantıda yaptığı konuşma nedeniyle Dilipak hakkında 1 ile 6'şar yıl arasında ağır hapis cezası istemiyle dava açtı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır