kapat

23.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hayat bu kadar mı ucuz?
Tüpün sübabı patladı.. Zübeyde öldü, Züheyla, Kudret ve Mehtap kavruldu.. Belirlenen arşılık:10 milyar TL

9 yıl 4 ay önceydi. Maraş'ın Büget Köyü'nde yaşayan Mutlu ailesi elektrikler kesilince piknik tüpünün üzerine lüks lambası takmaya çalıştı. Ancak ne olduysa o anda oldu. Gazın sızmasını önleyen göbekteki parça, tüpün kafası ile birlikte yerinden çıktı. Tüpün içindeki bütün gaz bir anda odaya yayılarak bomba gibi patladı. Faciada 18 yaşındaki Zübeyde hemen ölürken, kardeşleri 16 yaşındaki Züleyha, 15 yaşındaki Kudret ve 9 yaşındaki Mehtap ağır yaralandı. Her üçüde o gecenin izlerini ömür boyu yüzlerinde taşıyacaktı. Aile hatalı tüpün yarattığı bu kaybın telafisi için dava açtı.

Ailenin avukatı Dinçer Söğütlü'nün 1990 yılında açtığı davada aile üretici firmadan 750 milyonu manevi olmak üzere toplam 985 milyon lira tazminat istedi.

Bilirkişi firmayı kusurlu buldu. Ancak mahkeme davayı 1994'te reddetti. Avukat, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'ne başvurdu. Yargıtay 1995'te mahkeme kararını bozdu. Ancak mahkeme ilk kararında direndi. Bu kez dosya 1996'da Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'na gitti.

Genel Kurul firmanın mahkum edilmesi gerektiği yönünde karar aldı. Yeniden başlayan davada mahkeme Adli Tıp Kurumu'ndan görüş istedi. Kurum Mehtap ve Kudret'in iş göremezlik oranını yüzde 8.1, Züleyha'nın ise yüzde 9 olarak hesapladı. Tazminat bilirkişisi de bu oranlara göre alınabilecek tazminat tutarını 10 milyar lira olarak sınırladı. Aile şimdi de tazminatı artırmak dava açtı.

Yüksel KOÇ - Sırrıberk ARSLAN


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır