kapat

23.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tunceli'de hain pusu
Tunceli'nin Ovacık ilçesinde devriye gezen polis panzerine PKK'lılar saldırdı. Bir polis memuru şehit oldu. Biri yaralandı

TUNCELİ'NİN Ovacık ilçesinde, önceki gece, saat 21.00 sıralarında devriye görevi yapmakta olan Emniyet Amirliği'ne ait panzere karanlıkta pusu kuran PKK'lı teröristler tarafından roket ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Teröristlerin açtığı ateş sonucu panzerde bulunan polis memuru İdris Korkmaz ile kimliği açıklanmayan bir polis memuru yaralandı.

Operasyon başladı
Durumu ağır olan İdris Korkmaz helikopterle Elazığ Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Korkmaz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olurken, diğer yaralı polisin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Şehit polis İdris Korkmaz, dün düzenlenen bir törenle memleketi olan Yozgat'ın Çayıralan ilçesine gönderildi. Bu arada kaçan teröristlerin yakalanabilmesi için bölgede operasyon başlatıldı. Öte yandan Kızıltepe Kaymakamı Mesut Yıldırım'ın evine önceki gece düzenlenen silahlı saldırıda kafasına ve karnına isabet eden kurşunlarla ağır şekilde yaralanarak Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedaviye alınan polis memuru Şahin Kabasakal (27) kurtarılamadı ve şehit oldu.

Diğer yaralı 7 polisin ise sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi. Şehit polis Şahin Kabasakal'ın cenazesi Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi'nde düzenlenen törenin ardından memleketi olan Kayseri'ye gönderildi.

Törene şehit polis Şahin Kabasakal'ın ailesi ve çocuklarının yanı sıra Diyarbakır Valisi Nafiz Kayalı, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Kemal Yılmaz, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gafar Okan ile çok sayıda polis memuru katıldı.

Ölü olarak ele geçti
Öte yandan Tokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı Beşdere mevkiinde yapılan operasyonda bölücü örgüt PKK'nın Karadeniz sorumlusu olduğu tespit edilen Ayhan kod adlı Ağa Kahraman ölü olarak ele geçirildi.

Gürsel ESER- G.Gökhan TAŞ Taner YEŞİLSU (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır