kapat

23.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Apo davasında sonun başlangıcı
Abdullah Öcalan'ın İmralı Adası'nda yapılan yargılamasında sıra savunma ve karara geldi.

Terörist örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'ın İmralı Adası'nda yapılan yargılamasında son aşamaya gelindi. Bugün yeniden başlayacak yargılamada Öcalan ve avukatları esas hakkında savunmalarını yapacak ve mahkeme karar aşamasına gelecek.

Öcalan'ı yargılayan Ankara 2 No'lu DGM heyeti dün İmralı'ya gitti. Dün sabah saat 07.15'te Ankara'dan hareket eden 2 No'lu DGM heyeti ile Ankara DGM Başsavcısı Cevdet Volkan ve DGM Savcısı Talat Şalk, karayoluyla Bursa'ya oradan da Askeri helikopter ile İmralı'ya gittiler. Davaya müdahil olarak katılan şehit aileleri de dün 4 otobüs ve bir ambülansla Ankara'dan Mudanya'ya geldiler.

Askeri üye gelmedi
DGM'lerin sivilleştirilmesine ilişkin Anayasa değişikliğinin TBMM'de kabul edilmesi nedeniyle, heyette, Asker Üye Kıdemli Hakim Albay Abdülkadir Davarcıoğlu yer almadı. Bugün yapılacak duruşmada Davarcıoğlu'nun yerine yedek üye Mehmet Maraş görev alacak.

Öcalan'ı yargılayan mahkemenin Başkanı Turgut Okyay, Ankara'dan hareket etmeden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Okyay, davanın ne zaman sonuçlanacağına ilişkin bir soruyu, "Allah bilir" diye cevapladı. Davaya askeri üye Davarcıoğlu'nun yerine katılacak olan yedek üye Mehmet Maraş ise, İmralı Adası'ndaki duruşmaları ilk günden itibaren izlediğini ve davayla ilgili yeterli bilgiye sahip olduğunu söyledi.

Söz savunmanın
Bugün saat 10.00'da başlayacak olan duruşmada önce Öcalan, daha sonra ise avukatları söz alarak savunma yapacaklar. Öcalan ve avukatlarının savunması sırasında iddia makamı gerek duyduğu takdirde söz alarak savunmaya karşı görüş bildirebilecek.

Abdullah Öcalan'ın esas hakkında savunmasını siyasi ağırlıklı bir çizgide yapacağı ve daha önceki duruşmalarda olduğu gibi pişmanlık bildiriminde bulunacağı öğrenildi.

Ersin BAL-Fırat YURDAKUL


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır