kapat

23.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Radisson Türkiye'de
Zor günler yaşayan turizm sektörüne, Avrupa'dan yabancı destek geliyor.

Avrupa'nın en büyük turizm ve otelcilik zincirlerinden Radisson SAS, İstanbul'da Hayat Turizm ortaklığı ile bir otel işletecek. Atatürk Havalimanı'nın hemen yakınında faaliyet gösterecek olan Radisson SAS Conference ve Airport Hotel. Türkiye'nin ilk beş yıldızlı konuferans ve havaalanı oteli olacak.

30 milyon dolara malolan otelin 1 Ekim'de faaliyete geçeceğini belirten Hayat Turizm A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, `Biz turizm işletmecisi değil, turizm yatırımcısı olmak istedik. Bu nedenle dünyanın en büyük zincirlerinden biri olan Radisson SAS ile işletme konusunda anlaştık' dedi. Otelin yapımında tamamen kendi özkaynaklarını kullandıklarını vurgulayan Bilgili, kriz döneminin finans kaynağı güçlü olan şirketlere uygun şartlarla yatırım yapma olanağı sağladığını söyledi.

Otel 246 odalı
246 odalı otelin 13 toplantı salonu, 2 restoranı ve barı ile 1000 kişilik bir balo salonu bulunacağını ifade eden Bilgili "Atatürk Havalimanı yeni dış hatlar terminalinin devreye girmesiyle sadece destinasyon havaalanı imajından sıyrılıp transit havalimanı haline gelecek. Bu da bölgeye büyük bir konaklama potansiyeli kazandıracak" dedi.

Zor bir dönemde, ama iyi bir ortakla turizme girdiğini ifade eden Bilgili, "Redisson SAS'ın bağlı olduğu Carison Grubu, aynı zamanda büyük bir tur operatörünün de sahibi. Bugün, Türkiye'de tesislerin fiyat averajını seyahat acentaları belirliyor. Böyle büyük bir zincirin pazarlama ağına girmek, tesisi tur operatörüne mahkumiyetten kurtarıyor" dedi.

Türkiye'nin kongre turizminde çok büyük bir potansiyeli bulunduğunu belirten Bilgili `bu ülkenin en büyük eksikliklerinden biri uzmanlaşma, bizim hedefimiz üç günlüğüne İstanbul'a gelen turisti ağırlamak değil. İş yapmak üzere İstanbul'a gelenlerin geçici ofisi olmak' dedi.

Açıl SEZEN


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır