kapat

15.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
FP için düğmeye basıldı
Anayasa Mahkemesi, Başsavcı Savaş'ın delil olup olmadığı tartışmalı kasetini şimdilik bırakıp, iddianameyi FP'ye göndererek süreci başlattı

Anayasa Mahkemesi, FP'nin kapatılması istemiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan davada, kapatma istemini içeren iddianame ile eklerinin bu partiye tebliğine karar verdi.

Mahkeme, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş'ın ek deliller arasında gösterdiği ve "Bir vatandaş tarafından" getirildiğini söylediği, kapatılan RP'nin yasaklı lideri Necmettin Erbakan ile TBMM eski Başkanvekili FP'li Yasin Hatiboğlu arasında geçen telefon konuşması bandının hükme esas alınıp alınmayacağının karar aşamasında değerlendirilmesini kararlaştırdı. Anayasa Mahkemesi dün FP'nin kapatılması istemiyle açılan davada ara karara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Kararda, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 4 Haziran 1999 günlü yazısı ekinde gönderilen Erbakan ile Hatiboğlu arasında 21 Mart 1999 günü saat 20.15'de yapıldığı ileri sürülen telefon konuşmasına ilişkin ses bandının ve Başsavcı tarafından çözümlenen metnin birer örneğinin davalı FP ile çözümlenen metnin bir örneğinin kendisine verilmesini isteyen Çorum Milletvekili Yasin Hatiboğlu'na verilmesi için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine, Bu kasetin çözümüne ilişkin metinden bir örneğin Çorum Milletvekili Yasin Hatiboğlu'na iletilmesi için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine karar verildiği kaydedildi.

30 gün ön savunma süresi
Bütün ek delillerin bugün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla FP'ye tebliğ edilmesi bekleniyor. FP, tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içinde ön savunmasını verecek. FP önsavunmayı vermek için ek süre talebinde bulunursa, bu istemi de Anayasa Mahkemesi değerlendirecek.

Önsavunmanın ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, esas hakkındaki görüşünü bildirecek. Başsavcı Savaş'ın esas hakkındaki görüşünü bildirmesinin ardından davalı FP son savunmasını verecek. Bu süreçlerin ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş sözlü açıklamalarda bulunacak. FP de sözlü Savunma yapacak.

Bunların ardından davaya ilişkin bütün bilgi ve belgeler raportör tarafından incelenerek rapor hazırlanacak. Anayasa Mahkemesi bu raporun ardından toplanarak davayı karara bağlayacak.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır