kapat

15.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kremalı havuçlu kek
Malzemesi
* Hamur için:
* 4 adet yumurta
* 1 paket margarin
* 1 çorba kaşığı tarçın
* 3 su bardağı un
* 2.5 su bardağı şeker
* 2 adet havuç
* 1 su bardağı dövülmüş ceviz
* 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
* 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu

Kreması için:
* 2 su bardağı süt
* 2 yumurta sarısı
* 1/2 paket margarin
* 2 çay bardağı pudra şekeri, kakao

HAZIRLANIŞI
Şeker ile 2 yumurtayı çırpalım. Eritilmiş margarini ekleyelim. Un, rendelenmiş havuç, iri dövülmüş ceviz, tarçın, kabartma tozu, vanilya, rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip, çırpma teli ile karıştıralım.Hamuru kalıba boşaltalım. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında kekimizi pişirelim. Krema için; 1/2 paket margarini eritelim. Margarin soğuduktan sonra içine pudra şekerini ekleyip, mikserle çırpalım. 2 yumurta sarısını ekleyip, tekrar çırpalım. İçine sütü ekleyelim. Çırpıp, soğutalım. Keki fırından alıp, ılıtalım. İkiye kesip arasına ve üzerine kremayı sürelim. Buzdolabında birkaç saat bekletelim. Üzerine kakao serpip, servis yapalım.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır