kapat

15.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
DYP, Bilgin'i mahkemeye veriyor...
DYP Isparta eski milletvekili Ömer Bilgin'in dünkü SABAH Gazetesi'nde yayımlanan açıklamaları partide bomba etkisi yarattı.

DYP Genel Merkezi'nden dün öğlen saatlerinde yapılan yazılı açıklamada, "Bilgin'in iddialarının gerçek dışı olduğu" belirtilerek, "hakkında tazminat davası açılacağı" bildirildi.

DYP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: "SABAH Gazetesi'nin 14 Haziran 1999 tarihli nüshasında manşetten verdiği haberde, Ömer Bilgin adlı şahsın, Doğru Yol Partisi ve Genel Başkanı hakkında gerçek dışı iddialarına yer verilmiştir. Bu çirkin iftiralar sebebiyle Genel Başkan ve iftiraya uğrayan diğer partili arkadaşlarımız tarafından, adı geçen şahıs aleyhine tazminat davası açılması talimatı verilmiştir." Bir zamanlar DYP'nin en gözde milletvekillerinden olan Ömer Bilgin, SABAH'a 18 Nisan seçimlerinde DYP'deki liste başlarının 2 milyon dolara "satıldığını", DYP lideri Tansu Çiller'in Bilkent'teki villasına en az 50 trilyon lira gittiğini, Çiller'in "President" adlı yatını tamir eden çırak ile Özer Çiller'in masa arkadaşının bile aday gösterildiğini iddia etmişti. Bilgin ayrıca, Turban'dan Kuşadası'ndaki çiftliğe giden bedava yiyecek ve içecekleri de 1995'ten bu yana sakladığı adisyonlarla ortaya koymuştu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır