kapat

15.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Çiller parantezini kapatalım"
Derhal olağanüstü kongre çağrısı yapan 46 il başkanı "Seçim hezimetinin sorumluları gereğini yapmalıdır" dedi...

Şebnem HOŞGÖR

DYP'de muhalifler "Çiller parantezini kapatalım" sloganı ile yeniden harekete geçti. Partide seçimli Olağan Büyük Kongre tarihinin 20 Kasım 1999 olarak belirlenmesinin ardından, Yalım Erez yanlısı bir grup il başkanı dün bir bildiri yayınlayarak Çiller'e "derhal olağanüstü kongreye gitmesi" çağrısında bulundu. Muhalif parti kurucuları da DYP'nin 16. kuruluş yıldönümünü kutlayacağı 23 Haziran'da hazırladıkları bildiriyi kamuoyuna açıklayacaklar.

DYP'nin 1996 kongresine seçilmiş il başkanı ve delege sıfatıyla katılan ve parti dışından liderlik mücadelesi veren Yalım Erez'e yakın 15 eski il başkanı, dün 46 il başkanın da desteklediği bir bildiri yayınladılar. Partinin olağanüstü kongre götürülmesi konusunda çalışma yapmak üzere Cahit Kale (Ankara), Fevzi Berdibek (Bingöl), Kıyasi Başgül (Yozgat), Kamil Karamete (Kayseri), Zafer Adalet (Sakarya), Naim Erem (Niğde) ve Lokman Kondakçı'dan (Samsun) oluşan 7 kişilik bir komite oluşturan il başkanları, DYP'nin "kısır çekişmeler ve küçük hesaplarla yok olup gitmesine seyirci kalmayacaklarını" vurguladılar.

Seçim hezimeti
DYP'de bir yönetim boşluğu olduğu kaydedilen bildiride, "emanetçi lider adaylarına" sıcak bakılmadığı belirtilirken şunlar söylendi:

"DYP'nin biran önce toparlanması, tarihi misyonuna mensup, vizyon sahibi, güvenilir bir lider ve liderlik kadrosu ile yeniden ülke gündemi ve yönetiminde söz sahibi olması sadece partimiz açısından değil, ülkemiz ve milletimiz açısından da bir zarurettir. Böyle bir ortamda gideceği baştan belli olan emanetçi genel başkan formüllerinin partimize ve ülkeye zaman kaybından başka vereceği hiçbir şey yoktur."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır