kapat

15.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Eylül'de Amerika'ya
Başbakan Bülent Ecevit, ABD Başkanı Bill Clinton'ın daveti üzerine Eylül ayında ABD'ye gideceğini açıkladı.

Türk-Amerikan Asamblesi üyeleri, dün Başbakan Bülent Ecevit'i ziyaret ettiler. Asamble Başkanı Tolga Çubukçu başkanlığındaki üyeler, ABD'deki Yunan ve Ermeni lobilerinin hızla arttığını, bu nedenle Türkiye'nin Amerikan kamuoyuna yanlış ve eksik tanıtıldığını söylediler. Ecevit'ten ABD'deki Türk lobisinin faaliyetleri için destek isteyen heyet, Türkiye'nin Miami'de de bir konsolosluk açması talebinde bulundular.

Ecevit de, ABD'nin Ankara Büyükelçisini, geçen hafta kabul ettiğini, Büyükelçi'nin ABD Başkanı Clinton'ın mektubunu sunduğunu söyledi. Clinton'ın mektubunun çok olumlu olduğunu ifade eden Ecevit, ABD'ye daveti üzerine, Eylül ayında bu ülkeye bir ziyarette bulunacağını açıkladı.

Erhan SEVEN

FP'li Galile: Şu anda uzayda dönüyorsunuz!
MECLİS'TE Çevre Bakanlığı bütçesi görüşülürken FP Karaman milletvekili Zeki Ünal dinleyenleri "uçuran" bir konuşma yaptı. Ünal "Dünya güneşin etrafında saatte 108 bin kilometre hızla, kendi ekseni etrafında saatte bin 666 kilometre hızla dönüyor" diye sözlerine başladı. Bu sözlerin ardından yangın aracı ya da vidanjör isteğinin gelmesini bekleyenleri yanıltan Ünal, şöyle dedi: "Şu anda dünyamız güneşin etrafında hızla dönüyor. Sizler de bedavadan uzay aracında seyahat ediyoruz. Uzayda dönüyorsunuz ama çok hızlı döndüğünüz için hissedemiyorsunuz..." Ünal, daha sonra uzay turunu Çevre Bakanlığı bütçesine şöyle bağladı: "Cenab-ı Hak, bize uzaydaki bu muhteşem dengeyi vermiş, koruyun demiş. Dinimiz çevre temizliğini teşvik ettiğine göre Bakanlığın işi kolay."

Mehmet ÇETİNGÜLEÇ

Faziletliler Savunma'da
MECLİS'TE Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Milli Savunma Bakanlığı'nın 1999 bütçesi 2 katrilyon 507 trilyon 10 milyar lira olarak kabul edildi. Toplantıda söz alan FP Karaman Milletvekili Zeki Ünal, "Doğu Perinçek'in düşüncesindekilerin 12 Eylül öncesinde ordu karşıtı, 28 Şubat sonrasında da ordunun yanında yer alan söylemlerle orduyu yıpratmaya çalıştıklarını, böylece orduyla milleti karşı karşıya getirmeye çalıştıklarını, buna karşı uyanık olunması gerektiğini" söyledi. FP Erzurum Milletvekili Arslan Polat da, yerli savunma sanayiinin güçlendirilmesi için eski Sovyet'lere ait bilimadamlarından yararlanılması gerektiğini savunurken, FP Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu Türkiye'ye en büyük tehdidin Yunanistan'dan geldiğini, Türk Deniz Kuvvetleri'nin bir uçak gemisiyle güçlendirilmesini ve bu gemiyle Yunanistan'ın arkadan kuşatılmasını istedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır