kapat

15.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Töreler aşka meydan okudu
Töre gereği şehit olan ağabeyinin karısıyla evlenmek zorunda kalan Behçet Anar, intikam için köy korucusu oldu.

ŞANLIURFA'nın Siverek ilçesine bağlı Hemo köyünde yaşayan Behçet Anar, 3 aylık evli ağabeyi Nihat'la birlikte 1994 yılında askere gitti. Kars'ın Kağızman ilçesinde aynı bölükte askerlik yapan iki kardeşten Nihat, 4 aylık askerken PKK'lı teröristlerle çıkan bir çatışmada kardeşi Behçet'in gözleri önünde şehit oldu. Nihat'ın Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi Hemo köyüne getirilirken, kardeşi Behçet de kısa bir süre sonra vatani görevini tamamlayarak köyüne döndü.

Yengesiyle evlendirildi
Kısa süre sonra acılar biraz olsun hafifleyince, törelerin acımasız çarkı işlemeye başladı. Töreler gereği Behçet Anar'ın, şehit olan ağabeyi Nihat'ın 3 aylık evliyken köyde bırakarak askere gittiği ve bir daha göremediği, bu arada bir kız çocuğu doğuran eşiyle, yani yengesi Hamra ile evlenmesi gerekiyordu.

Behçet'in tüm diretmelerine, "Yengemle bir yastığa nasıl baş koyarım?" demesine rağmen töre gerçekleşti ve iki acılı insan evlendirildi.

Sevdiği kızla askerlik dönüşü evlenme planları yapan, ancak bu hayalleri suya düşen genç adam, acı içinde acı yaşıyor. "Her gece ağlıyorum. Sevdiğim kızla evlenip mutlu bir yuva kuracaktık. Ama, teröristler ağabeyimi katledince töreler gereği yengemle evlendim. Başka çarem yoktu. Tüm bunların sorumlusu Apo'dur" diyen Behçet Anar, "Devlet Apo'yu boyuna besliyor. Bir an evvel assın" diye haykırdı.

Köy korucusu oldu
Askerlini tamamlamasının ardından teröristlerle mücadele etmek için hemen koruculuğa başvuran Behçet Anar, ağabeyini, göremediği kızı Bahar ile her gün ziyaret edip dualar okuyor.

Haluk ÇALAN (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır