kapat

15.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Disketteki Hizbullah
Mardin'de 2 ay önce ele geçirilen Hizbullah'a ait disketlerdeki bilgiler çözülünce, tüm sırlar açığa çıktı

Atilla KORKMAZ

Güneydoğu'da, İran modeli şeriat esaslarına dayalı bir Kürt-İslam devleti kurmayı hedefleyen Hizbullah örgütüne yönelik operasyonların ardı arkası kesilmiyor. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Hizbullah'a yönelik geniş bir operasyon gerçekleştirdi.

Bir sır gibi gizlenen ve 2 ayı aşkın süredir devam eden son operasyonda örgüte büyük darbe indirildi. Operasyonun Nisan ayında gerçekleştirilen Mardin ayağında, örgütün 9 yıllık çalışmalarının derlendiği ana bilgisayar ve bu bilgisayara ait disketler ele geçirildi. Bilgisayara ait disketlerin tümü incelendi, ancak arşiv nitelikli bu disketlerin şifreli hazırlandığı belirlendi.

Uzman ekip oluşturuldu
Normal yollarla çözülemeyen disketler, uzman bir ekip tarafından bir bir deşifre edilmeye başlandı. Disketlerin deşifresi ile de örgütün gerçek yüzü ortaya çıkmaya başladı. Hizbullah mensubu 20 bin kişinin tek tek adlarının, adreslerinin, örgütteki konumlarının kayıtlı olduğu disketlerde, örgütün kuruluşundan bu yana geçen 9 yıllık süreçteki tüm eylemleri de yer alıyordu.

Disketlerde ayrıca bugüne kadar örgüt tarafından gerçekleştirilen tüm eylemlerin tarihleri, kaçırılarak sorgulananların, infaz edilenlerin isimleri ile gömüldükleri yerlerin şemaları da vardı.

Eylemleri diskette
Son olarak geçtiğimiz günlerde Konya'nın merkez Meram ilçesinde Akyokuş mevkiindeki ağaçlandırma sahasında işçiler tarafından toprağa gömülü olarak bulunan üç cesedin kimlik bilgilerinin de söz konusu disketlerin çözümüyle elde edildiği ileri sürülüyor. Bunun gibi birçok kanlı ve acımasız eylemin disketlere yüklendiği de saptandı.

Çözümlerle elde edilen bilgiler ışığında gerçekleştirilen operasyonlarda, bugüne kadar Diyarbakır'ın yanı sıra diğer illerde yüzlerce kişi sorgudan geçirildi. Yaklaşık bin kişinin sorgulanmasının ardından örgütle bağı olduğu saptanan 250 kişi tutuklandı. Operasyonlarda örgütün 20 kadar hücre evi de ortaya çıkarıldı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır