kapat

15.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Koç'un ateşi normale döndü
AMERİKAN Hastanesi'nde sol akciğerinde zatürre başlangıcı nedeniyle tedavisi süren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç'un ateşi, dün ilk kez normale döndü. Hastaneden verilen bilgiye göre, Rahmi Koç'un sabah çekilen röntgeninde, sol tarafındaki zatürre bölgelerinde iyiye gidiş olduğu belirlendi. Ancak, virütik durumlarda röntgen bulgularının tamamen kaybolmasının uzun sürebileceği ve bu nedenle Koç'un 3-4 gün daha hastanede kalacağı bildirildi.

Memur'a yüzde 25 çok zor
MALİYE Bakanı Sümer Oral, l, memur maaş zammına ilişkin çalışmaların ay sonuna doğru netleştirileceğini ve daha sonra Bakanlar Kurulu'nun nihai karara varacağını sözlerine ekledi. Bu arada hükümetin MHP'nin maaşlara yüzde 30 zam istediği yolundaki haberleri değerlendiren bir Maliye bürokratı, "Bize oran konusunda hükümetten hiçbir telkin gelmedi. Bütçe imkanları belli. Maaşlara yüzde 30 bir yana, yüzde 25 bile şu aşamada zor görünüyor" dedi.

SİAD'lar Ankara'da
TÜSİAD Başkanı önderliğinde, 40'ı aşkın SİAD Başkanı yeni hükümetin icraate başlayacağı şu günlerde, yapısal reformların vakit kaybedilmeden yapılması için bu kez de Ecevit'den istekte bulunacak. 17 Haziran günü Ankara'da SİAD Başkanlar Kurulu toplanacak. Reformaların takipçisi olma kararı da alan başkanlar, önce hükümet programı ile isteklerini karşılaştıracaklar.

Emekli maaşları 18'inde
SSK'dan emekli dul ve yetimlerin Haziran 1999 dönemine ait aylıkları, tahsis numarasının son rakamına göre, 18 Haziran'dan itibaren ödenmeye başlayacak. SSK, Haziran aylıklarının, tahsis numarasının son rakamı 9, 7 ve 5 olanlara 18 Haziran Cuma, tahsis numarasının son rakamı 3 ve 1 olanlara 21 Haziran Pazartesi, tahsis numarasının son rakamı 8, 6 ve 4 olanlara 22 Haziran Salı günü, tahsis numarasının son rakamı 2 ve 0 olanlara 23 Haziran Çarşamba gününden itibaren ödeneceğini bildirdi.

"Yılın 4'te biri tatil"
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu tarafından yapılan araştırmaya göre, Türk insanı 3 gün çalışıp, 1 gün dinleniyor. Türkiye, ulusal bayram ve genel tatil günlerinin uzunluğu bakımından çoğunluğu gelişmiş 36 ülke arasında 2. sırada yer alıyor. Güney Kore söz konusu sıralamada birinci sırada yer alıyor.

Enka, Sakura Bank'tan çekildi
Enka Holding Japonlarla ortak kurduğu Türk Sakura Bank'tan çekiliyor. Holding'ten yapılan açıklamada Enka Holding ve çalışanlarının elinde bulunan toplam 4.345.677 adet 500 lira nominal değerli banka hissesinin tamamının, ayrıca Enka İnşaat'ın da elindeki 4.222.121 adet hissenin The Sakura Ltd.'ye satılmasına karar verildiği açıklandı. Enka Holding, satıştan 2 milyon 737 bin, Enka İnşaat da 2 milyon 659 bin dolar gelir elde edecek.

Yurtbank'tan pozitif hesap
Yurtbank yeni hizmeti pozitif hesabı hizmete sundu. Pozitif hesap adıyla sunulan kredili mevduat hesabıyla, Yurtbank müşterileri, hesaplarında para bulunmasa dahi ani nakit ihtiyaçlarında para çekebilecek. Pozitif hesaptan yararlanmak içinse müşterilerin düzenli bir gelir sahibi olduklarını belgelemeleri yeterli olacak.

TEB Sigorta'dan risk eğitimi
Teb Sigorta 24 Mayıs günü Ege Bölgesi Sanayici ve İşadamları için "Risk Yönetimininin Önemi, Üretim ve Kârlılığa Katkısı" konulu bir toplantı düzenledi. Ege Sanayici ve İşadamları Derneği ile dünyanın önde gelen risk yönetim şirketlerinden Kemper International'ın katkılarıyla düzenlenen toplantıya geniş bir katılım sağlandı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır