kapat

15.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
El bakımınızı ihmal etmeyin!
Ellerimizi her gün pek çok işte kullanırız. Fakat bakımsız bırakıldıklarında, çok çabuk sağlıksız bir görüntü alabilirler. Bu yüzden hiç değilse günde 5-10 dakikayı el bakımına ayırmak ve onları sürekli nem-lendirmek çok faydalı.

Eller hem yaşın hem de sağlığın izlerini üzerinde taşırlar. Nemli ya da çok kuru eller, biçimi bozulan parmaklar, organizma bozukluğunun belirtileri sayılabilir. Morumsu ve soğuk eller, kötü bir dolaşımı haber verir. Kırılan tırnaklar kalsiyum eksikliğini gösterir. Kırılmalar süreklilik gösterirse ve elde de ıslaklık olursa, iç salgı bezlerinde bir bozukluk var demektir. Bu durumda bir doktora görünmekte fayda var.

Ellerin sağlıklı olması için, her şeyden önce iyi bir bakımgerekir. Bu yüzden mutlaka nemlendirici krem kullanarak onları beslemelisiniz. Nemlendirici kremler elleri yumuşatıp, çatlamalarını önler. Krem, parmaklara, avuç içine ve el üstüne sürülüp, uzun uzun masaj yapılarak cilde yedirilir.

Sadece nemlendirmek güzel ellere sahip olmak için yeterli değil. Ellere zarar veren en önemli unsurlardan biri de temizlik ürünleri. Bu nedenle, ev işi yaparken eldiven kullanmaya alışmalısınız.

Ellerinize mutlaka haftada bir kerede özel bakım yapın. Bunun için önce ellerinize peeling yapıp, ardından ısıtılmış badem yağına batırarak 5 dakika bekleyin.

Tırnaklar da önemli
Eğer gün boyu ellerinizi çok kullanıyorsanız açık renk oje sürmeniz en iyisi. Böylece oje bozulduğunda düzeltmeniz daha kolay olur. Sedefli ojeler tırnağın saydam tabakasını aşındıracağı için, mümkün olduğunca az kullanın. Ayak parmaklarına oje sürerken, parmak aralarına küçük pamuklar koyarsanız ojenin kenarlara bulaşmasını önlemiş olursunuz. Sürekli oje sürmek tırnakların hava almasını önleyeceği için, oje kullanmadan önce bir kat koruyucu oje sürmenizde fayda var. Çünkü içindeki bakım öğeleri tırnakları korur ve sağlıklı kalmasını sağlar. Limon suyu karıştırılmış ılık suyun içinde ellerin bekletilmesi de tırnakları güçlendirecektir.

Aşama aşama manikür
Tırnaklar da ellerin en çok göze çarpan kısımlarıdır. Bu yüzden düzenli olarak manikür yapmalısınız. İşte size adım adım manikür yapmanın yolları...

1- Tırnaklarınızın düzgün törpülenmesi için, hepsini eşit uzunlukta kesin.

2- Törpüyü, tırnaklara dik olarak tutup içteki artıkları ucuyla dışarı doğru çıkarın.

3- Tırnak diplerini yumuşatmak için, tırnaklarınızı birkaç dakika ılık sabunlu suda bekletin.

4- Tırnak etlerini yumu- şatmak için, diplerine, 'tırnak eti giderici jel' sürüp, 3 dakika bekletin.

5- Manikür spatulasıyla tırnak etlerini geriye doğru itin. Jelin de etkisiyle kolay temizlenir.

6- Tırnakları parlak göstermek için, ahşap parlatıcı ile törpüleyin.

7- Tırnakların güçlü ve sağlıklı olması için bir kat tırnak besleyici sürün.

8- Tırnak besleyicisi kuruduktan sonra, üzerine oje sürebilirsiniz.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır