kapat

14.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İşletmeye dışardan destek
Anlık sorunları en düşük maliyetli çözümlerle gidermeyi amaçlayan Datassist, şirketlere dışardan verdiği teknoloji desteğiyle büyük bir açığı kapatıyor

Günümüzün zorlu rekabet koşullarında zamandan ve işgücünden tasarruf büyük önem kazandı. Şirketlerin kaynaklarını verimli kullanmaları için ana faaliyet alanlarına odaklanmalarını sağlayacak sistemler geliştirildi. Firmalar genelde günlük işlerde dışarıdan hizmet alabilecekleri outsourcing (dışardan destek) hizmeti veren şirketlere yöneldiler. Böylece şirketler zamandan ve maliyetten kazanmaya başladılar. Kısa süre önce bu amaçla faaliyete geçen Datassist'in vizyonunu ve amaçlarını Genel Müdürü Ayşe Yılmaz'dan öğrendik.

Dışardan destek şirketlere hangi avantajları sağlıyor?
Firmalar belirli dönemlerde belirli teknolojik altyapı sorunlarını çözmek için elemana ihtiyaç duyar. Ancak sorunlar geçici olduğu için bu pozisyonlara sürekli eleman tahsis etmek maliyetlidir. Dışardan destek, bu maliyeti en aza indirgemeyi ve dışardan profesyonel çözümler elde etmeyi sağlıyor. Sunduğu avantajlardan biri de zaman.

Sunduğunuz çözümler daha çok hangi alanlara yönelik?
Datassist, bilgi teknolojisine dayanan veri işleme hizmetlerini dışarıdan sunuyor. Şirketimiz, uygulamalarda öncelikle bordrolama, insan kaynakları otomasyonu ve çalışma yasaları konularına ağırlık vermiş durumda. Sunduğumuz bu hizmet sayesinde şirketler büyük yatırım yapmaktan kurtuluyorlar.

Şirketlere bordrolamada nasıl bir destek sağlıyorsunuz?
Datassist tüm bodrolama işlemlerini, daha ekonomik, doğru, hızlı ve çağdaş yöntemlerle yaparak şirketlere büyük bir imkan sağlıyor. Bu sistem sayesinde maaş işlemleri eksiksiz ve zamanında gerçekleşiyor. Çalışmaların sonuçları modem ve intennet ile takip edilebiliyor. Ayrıca bordrolama hizmetlerinden yararlanan şirketler isterlerse kurumsal internet ve intranet hizmetlerinden de yararlanabiliyorlar.

Müşteri portföyünüzü ağırlıklı olarak hangi sektörler oluşturuyor?
Her türlü şirketler ama ağırlıklı olarak hizmet sektörü. Genç bir şirket olduğumuz için biraz daha yol almamız gerekiyor. Orta çaptaki sanayi kuruluşlarına da sistemimizi tanıtarak müşteri ağımızı genişletmek istiyoruz.

Geleceğe dönük hizmet hedefleriniz neler?
Elektronik postada güvenlik ve gizliliği sağlamak için sayısal imza adı altında bir hizmetimiz daha var. THAWTE tarafından onaylanan sayısal imza elektronik olarak taklit edilmesi mümkün olmayan ve kopyalanamayan bir sistem. Sayısal imza kurumsal müşteriler için çok önemli ama daha böyle bir bilinç yok.

Yaşanan ekonomik kriz şirketleri teknolojik alt yapıya yöneltti. Bu sizin işlerinizi nasıl etkiledi?
Kriz dönemi esasında bizim için büyük bir fırsat. Çünkü firmalar organizasyon maliyetlerini düşürmek için dıştan destek yoluna gidiyorlar. Datassist'in kurulma amacının altında da bu kriz yatıyor.

Kendinize koyduğunuz çıta nerede?
Bordro outsourcing'de tek firma olmayı hedefliyoruz. Amacımız şirketlerde güven ve gizlilikle beraber işgücünü azaltmak.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır