kapat

14.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bakan'ın öfkesi
Sağlık Bakanı Doç.Dr. Osman Durmuş, YÖK Başkanı'nın istifasını istemek için hasta yatağından kalkarak Meclis'e gitti. Kriz son anda önlendi

Ankara- Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda önceki görüşülen YÖK bütçesinde sıkıntı yaratacak bir olay son anda önlendi. Eski bir öğretim üyesi olan Sağlık Bakanı Doç. Dr. Osman Durmuş, YÖK Başkanı Prof.Dr. Kemal Gürüz'ün istifasını istemek üzere komisyona geldi.

Bir süre önce yakalandığı tifo nedeniyle rapor alan ve bakanlığa dahi gitmeyen Sağlık Bakanı'nın, YÖK Başkanı'na duyduğu öfkeden ötürü hasta yatağından kalkıp Meclis'e gelmesi üzerine doğan krizi, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Metin Şahin çözdü.

Osman Durmuş, komisyona girip ANAP'lı Aydın Ayaydın'ın bulunduğu sıranın arkasına oturdu. Durmuş bir taraftan MHP'li arkadaşlarıyla sohbet edip bir yandan da söz almak sıra beklemeye başladı. Son derece gergin olduğu gözlenen Bakan Durmuş, arkadaşlarına YÖK başkanının istifasını isteyeceğini, kesin hesabın da ibra edilmesine engel olmaları gerektiğini söyledi.

Başkan ikna etti
Komisyon Başkanı DSP'li Şahin, Durmuş'un yanına giderek konuşmaması için ikna etmeye çalıştı. Şahin'in, "Siz hükümet üyesisiniz. Bir Bakan'ın YÖK Başkanı'nı istifaya davet etmesi sıkıntı yaratabilir. Komisyonda MHP'li milletvekilleri var. Sizin söyleyeceklerinizi onlar da söyleyebilir" dediği öğrenildi.

Şahin'le Durmuş'un görüşmesinde orta yol bulundu ve Durmuş, söyleyeceklerini MHP'li milletvekillerine aktararak salondan ayrıldı. Bakan gittikten sonra, MHP'li milletvekilleri YÖK Başkanı'na sert bir şekilde yüklenerek istifasını istedi. YÖK'e yönelik MHP harekatı eleştiri düzeyinde kaldı. YÖK'ün kesin hesabı komisyonda ibra edildi.

Mehmet ÇETİNGÜLEÇ


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır