kapat

14.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Fethullahçı gölgesi
Telekulak skandalı nedeniyle görevden alınan personelin, Sivil Çalışma Grubu'nca başlatılan Fethullah Gülen araştırmasında olması skandalın boyutlarını değiştirdi.

Telekulak skandalına adları karıştığı gerekçesiyle görevden alınan emniyet mensuplarının "Teşkilat içindeki Fethullahçılar'ın faaliyetlerinin araştırılması" konusunda görevlendirilmiş personelden oluşması ile skandalın boyutları değişti.

Emniyet teşkilatında şeriatçı kadrolaşma yaşandığı eleştirilerinin artması üzerine bir süre önce Sivil Çalışma Grubu tarafından başlatılan Fethullah Gülen araştırması, bu araştırmada görevli olan personelin tamamının Telekulak skandalı nedeniyle görevden alınmasıyla, perdelenmiş oldu.

Emniyet içindeki Fethullahçı kadrolaşmaya ilişkin araştırma istemini İstihbarat Daire Başkanlığı'na gönderen Emniyet Genel Müdürü Necati Bilican dinleme skandalı ile ilgili soruşturmanın başlamasının ardından zorunlu tatile çıkarıldı.

Fethullahçı kadrolaşmanın araştırılması ile ilgili yazıyı ilk alan kişi olan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Halil Tuğ da, telekulak skandalı nedeniyle görevden alınanlar arasında. Açığa alınmasının ardından yaptığı açıklamada bu olayla hiçbir ilgisinin olmadığı halde görevden alındığını ve kendisine görevden alınma nedenine ilişkin bilgi verilmediğini kaydeden Tuğ, "İlahlar kurban istiyordu, ben seçildim" demişti.

Düşündüren tesadüfler
Fethullahçı araştırmasına katılıp da telekulak soruşturması nedeniyle görevden alınanlar bununla da bitmedi. Araştırmanın yapılması için Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen yazının altında imzası olan İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun başka bir göreve atanırken, yardımcısı Mehmet Gümüş açığa alındı.

Son olarak Fethullahçı raporunun altında imzası olan Ersin Dalman, Osman Ak, Zafer Aktaş ve Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral da dinleme skandalı nedeni ile görevden alındı.

Telekulak skandalına karıştıkları iddia edilenler içinde sadece Fethullahçı araştırmasına katılanların görevden alınması ise emniyet camiası içinde telekulak skandalının bir intikam hareketi olarak kullanıldığı yorumlarının yapılmasına neden oldu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır