kapat

14.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
CHP yönetimi Gölge Kabine
CHP Genel Başkanı Altan Öymen, Parti Meclisi'nin gölge kabine gibi çalışacağını belirterek "CHP'yi iktidara taşıma seferberliği başlatılacak" dedi.

CHP lideri Altan Öymen, 26 Haziran'da yapılacak olan Olağanüstü Kurultay öncesi, CHP'nin tüm belediye başkanlarını Ankara'da topladı. Öymen'i ayakta alkışlayan başkanlar, konuşmalarıyla da destek verdi.

Öymen, yaptığı açış konuşmasında 18 Nisan seçimlerinde CHP'nin önemli bir yenilgi aldığını, yerel yönetimlerde ise 366 belediye başkanlığı kazandığını söyledi. Öymen, CHP'de yeniden yapılanma ve dayanışma içinde tekrar iktidara geleceklerini söyledi.

Çağdaş belediyeciliğin babasının CHP olduğunu, bu alanda önemli atılımlar gerçekleştirdiklerini kaydeden Öymen, Olağanüstü Kurultay'dan sonra Genel Merkez'de yerel yönetimler birimi oluşturulacağını açıkladı. Bu birim, belediyeler arasında dayanışma ve yardımlaşmayı sağlayacak, hükümetin, belediyeler arasında ayrımcılık yapmasını önleyecek. CHP PM'nin de gölge kabine gibi çalışacağını ve Meclis'i izleyeceğini söyleyen Öymen, Bilecik ve 11 yerde yapılan belediye başkanlığı seçimlerini hatırlatarak "18 Nisan'da dibe vuran CHP, tekrar yükselişe geçmiştir. İlk seçimlerde Meclis'e girip iktidar olacağız. İktidar seferberliği başlatıyoruz" dedi.

Doğan'dan mesaj
Belediye başkanları toplantısının basına kapalı bölümünde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan'ın konuştuğu ve partideki gruplaşmaların bitmesini istediği öğrenildi. İsim vermeden grup önderlerinin PM'ye alınmasına karşı çıkan Doğan, şöyle dedi: "Elma toplar gibi oradan da alalım, buradan da alalım görüşü bence yanlıştır. Geçmişte yaşadığımız İnönü-Baykal çatışmaları gibi bir yapı olmamalıdır. Kaliteli isimler getirilmeli, parti çekişmelerden arındırılmalıdır. Ben 32 yaşındayken, bu partiye yönetici oldum. Şimdi karşı çıktığım Ecevit döneminde yönetici oldum. Ama bugün CHP'de aynı yaşta yöneticiler yok. CHP, emeklilerin kendilerini tatmin edecekleri bir kurum değildir."

Emin KOÇ


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır