kapat

14.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bilgin'in ifşaatları
Turban eski genel müdürü, DYP eski milletvekili Ömer Bilgin, Çiller Ailesi'yle ilgili SABAH'a şok açıklamalar yaptı, "Bugüne kadar boşuna göğsümü siper etmişim" dedi

DYP'de seçim yenilgisinin ardından başlayan ve Meral Akşener'in de Genel Bakan Yardımcılığından istifası ile devam eden deprem, "Şok ifşaatlar" ile yeni bir boyut kazandı. Çiller'e karşı göğsünü yıllarca siper eden, TURBAN Genel Müdürlüğü döneminde Çiller ailesiyle de bağlantılı birçok konuda, hakkında davalar açılan, Isparta eski Milletvekili Ömer Bilgin, SABAH'a önemli açıklamalarda bulundu.

Bilgin, " 18 Nisan seçimlerinde, liste başları için 2 milyon dolar para alındı. Paralar Belediye Başkan adaylarından da tahsil edildi. Çantalar dolusu döviz, önce Genel Merkezde bir Genel Başkan Yardımcısının odasına, sonra Bilkent'deki konuta gitti. Bilkent'e giden miktar 50 trilyon lira. Güney illerinden bir Milletvekili adayı 2 milyon dolar verdi. Parayı 22 Şubat günü Ankara'daki bir döviz bürosundan çekti. Aynı gün bu milletvekili adayı Tansu Çiller ile 4 kez telefonla konuştu. 2 Milyon dolar Bilkent'e ulaştı ve bu aday, 24 Şubat'da kesinleşen listede ikinci sıraya konuldu" dedi.

Bilgin, kendisi hakkında Çiller Ailesi ile bağlantılı 60 ayrı dava açıldığını bunlardan büyük bölümü hakkında takipsizlik ve beraat kararı verildiğini aktararak, "Ben yıllarca Çiller'ler için göğsümü siper ettim ama, tüm yaptıklarımın boş olduğunu anlıyorum. Şimdi bazı insanlar bana (Aklınız neredeydi) diyebilir. Ben partiyi ve lideri savundum. Ama onlar bir çınarı kesmeye başlayınca isyan ediyorum" dedi.

Yat tamircisi aday oldu
Bilgin, Antalya eski Milletvekili Hayri Doğan ile birlikte Çiller'i Bilkent'deki evinde ziyaret etti. İki Milletvekili 2,5 saat süreyle Çiller'e "Seçim yenilgisinin nedenlerini" anlattılar. Bilgin " Liste başları için 2 Milyon dolar alındı. Isparta, Antalya, Muş, Siirt, Bingöl ve daha birçok yerde Milletvekili ve Belediye başkan adayları liste başı olmak için para ödedi. Ön seçim sonuçları hiçe sayıldı. Ön seçimi kazanan listeye giremedi" dedi. Bilgin "Bir tamirci çırağı listeye konuldu " diyerek Balıkesir, 4'üncü sıra adayı, Levent Göktuna'yı sordu.

Çiller "Kimmiş o? " deyince, Bilgin'in "Kuşadası Marina'da sizin President yatınızın tamiratını yapan çırak, TURBAN'ın geçici personeli " cevabını verdiği öğrenildi. Bilgin, Özer Çiller'in bir "Masa arkadaşının" da sadece bu özelliği nedeniyle İstanbul 3'üncü sıradan aday gösterildiğini aktardı. Hayri Doğan ise Çiller'e, "Genel başkanlıktan istifa edin yoksa sizi paspas gibi çiğneyecekler" dedi. Çiller'in " Hatalar yapılmış olabilir herşey geçmişte kaldı. GİK listesini birlikte hazırlayalım. Ne isterseniz yapacağım, benim yanımda olun " dediği, iki milletvekilinin ise "DYP sizinle barajın altına düşer" dedikleri öğrenildi.

Emin ÖZGÖNÜL


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır