kapat

14.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İstanbul sallandı
Heavy metal'in dünya devi Metallica, İstanbullulara 1993 yılından sonra bir kez daha 'merhaba' diyerek, hayranlarını büyüledi.

Ali Sami Yen Stadı'nda dün gece bir konser veren dünyanın en büyük rock gruplarından Metallica'nın "The Garage Remains The Same 199" turnesi çerçevesinde Türkiye'de verdikleri konser, muhteşem görüntülere sahne oldu. 5 gün öncesinden başlayan hazırlıklar konser öncesi tamamlandı ve metal müziğin temsilcileriyle aynı havayı koklamak için stadyum kapılarında saatlerce bekleyen grubun hayranları tüm gece müziğe doydular.

Metallica gençlik
Gece saat 03:00'den itibaren stat önünde toplanmaya başlayan Metallica hayranlarının yüreklerindeki tutku, bedenlerine de yansımıştı; saçlarının uzunluğu ve dağınıklığı; sırtlarından eksik etmedikleri çantaları; parmaklarındaki, bileklerindeki gümüş takıları; kollarındaki, gögüslerindeki ürkünç yaratıkları görüntüleyen dövmeleri; ayaklarında bağcıkları tam düğümlenmemiş ayakkabıları... İşte Metallicalılar...

Mecidiyeköy'ün iki akşamdır konuğu olan binlerce Metallica hayranının, yaşları da birbirine benziyor. 12 yaşından 17 yaşına kadar, özellikle lise çağının henüz teenager'ları olan bu gençler, güneşin kavuran sıcağına, susuzluğa, açlığa inatla stadyumun etrafını kendilerine mekan edinmişlerdi. Küfredip, organizasyona kızdılar. Su şişelerini sağa sola doğru sallayıp hem kendilerini hem de birbirlerini serinlettiler. Seyyar satıcılardan aldıkları simit, sandaviçle karınlarını doyurdular. Özel sahaya içkilerini değil ama, kokusunu soktular. Onlar, Metallica için oradaydılar. Ve Metallica için herşeye değerdi. Yalnızca Metallica için. Son albümlerinde eski keyfi yakalayamasalar da o Metallica'ydı ve onun için her şeye değerdi.

Notlar
Dev konsere mekan olan Ali Sami Yen Stadı'nın bulunduğu Mecidiyeköy'ün ilk misafirleri, önceki akşamüstü şehir dışından gelenler oldu. Kavurucu öğlen sıcağının başladığı saatlerde, Mecidiyeköy'de toplananların sayısı onbini aştı

Okullardan grup halinde gelen gençler kadar sevgilisiyle konseri izlemeye gelenler de vardı. İlginç görüntülerden biri de bir genç erkeğin sevgilisinin kolunda uyuşmuş bir şekilde uyuklamasıydı

Metallica hayranları, muhteşem konserin yapılacağı gün için grubun amblemlerini taşıyan siyah tişörtler giymişlerdi. Yüksekten bakıldığında, dev iş merkezi simsiyah bir doku ile örtülmüş gibiydi

Güneşin dayanılmaz sıcaklığına karşın direnmeye çalışan gençlerin büyük bölümünü 12-17 yaş grubundakiler oluşturuyordu

İzleyicilerin stadyuma alınması için kapılar saat 14.00'te açıldı. Ancak yaşanan izdiham, polisle uzun bekleyişten sabrı taşan gençler arasında kavga çıkmasına neden oldu. Bu arada polisin, bazı gençlere jop kullandığı ve yaralanmalara neden olduğu da gözlerden kaçmadı.

Güvenlik görevlileri, stadyumun etrafında oluşturulan özel sahaya girerken izleyicileri didik didik aradılar. Bu aramaya, cep ve çantalardan çıkan bol miktarda içki kutusu, bozuk para ve çakmaklar takıldı. Sahaya, fotoğraf makinesi ile ses kayıt cihazları da alınmadı

Sokaklar, alkol kutuları, sigara izmaritleri ve yiyecek içecek atıkları doldu. Çevreyi en çok kirletense bolca tüketilen suların pet şişeleriydi.

Stadyuma girmek için bekleyenlerin oluşturduğu uzun kuyruk; Mecidiyeköy'ü E-5 Karayolu'na bağlayan işlek caddeden geçen arabalara karıştı. Kuyrukta bekleyenler, caddede büyük yer işgal ederek araç trafiğini engelledi.

Polisle çatışan gençlerin barikatları yıkarak, sıcakta sıkışıp kaldıkları dar alanı genişlettikleri gözlendi.

Metallica hayranları yalnızca kıyafetlerinde değil, yaptıkları el işaretleriyle de bir uyum içindeydiler. Hemen her genç, objektiflerimize poz verirken metalcilerin klasik işaretlerini yapıyordu.

Gençler, sabırsızlıkla bekledikleri stadyum dışındaki alanda, dev konsere girmeden önce antrenman yaparak, uzun saçlarını sağa sola savurdular.

Zeynep KURTBAY- HasanYAYAN


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır