kapat

14.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sınavda türban gerginliği
Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda türban krizi yaşandı. 3 öğrenci türbanını çıkararak sınava girdi.

İlköğretimin son sınıfında okuyan öğrencilerin girdiği Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKÖSYS), dün, gerçekleşti. 310 bin öğrencinin Fen, Anadolu, Anadolu Öğretmen, Anadolu İmam Hatip, Anadolu Teknik, Anadolu Meslek, Sağlık Meslek liselerine girebilmek için yarıştığı sınavda türban gerginliği yaşandı.

Vefa Anadolu Lisesi'nde, Kılık Yönetmeliği'ne uymadıkları gerekçesiyle 4 türbanlı öğrenci görevlilerce salon dışına çıkarıldı. Öğrenci ve velileri türbansız sınava girilmesi için ikna edilirken, bir öğrenci velisi görüntü almak isteyen basın mensuplarına saldırdı. Daha sonra görevlilerin iknasıyla 3 öğrenci türbanını çıkararak sınav salonuna girerken, bir türbanlı öğrenci sınava giremedi.

Türkiye'de tüm il merkezleri ile Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde ve Trablus'ta gerçekleştirilen sınav, 120 dakika sürdü. Sınavda öğrencilere, Türkçe, Fen, Matematik ve Sosyal derslerinden toplam 100 soru yöneltildi. Sınava, 316 bin 48 öğrenci başvurdu. Sınav sonucunda, toplam 90 bin 193 öğrenci, söz konusu liselere girmeye hak kazanacak. Sonuçlar Temmuz ayında açıklanacak.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır