kapat

14.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

IMF heyeti yarın Türkiye'de
Türkİye Masası Şefi Carlo Cottarelli başkanlığındaki Uluslararası Para Fonu (IMF) heyeti, yıllık olağan değerlendirme çalışmaları çerçevesinde yarın Türkiye'ye geliyor. 15-16 Haziran'da İstanbul'da İSO, İTO ve Bankalar Birliği ile özel sektör ve finans çevreleriyle görüşmeler yapacak olan heyet, 17 Haziran'da Ankara'ya geçerek temaslarına başlayacak. Ankara'da, Hazine DPT, Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası ve Özelleştirme İdaresi gibi kamu kuruluşları ile görüşecek olan heyet, Türkiye ekonomisindeki, geçen yıl 4. madde konsültasyon (IMF'nin kuruluş anlaşmasından doğan değerlendirme) çalışmalarından bu yana geçen süre içindeki gelişmeler konusunda bilgi alacak. Heyet, 28 Haziran'da Türkiye'den ayrılacak.

Koç, 4-5 gün daha hastanede
Grİbal enfeksiyon nedeniyle 10 Haziran'da Amerikan Hastanesi'ne kaldırılan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç'un sağlık durumunun iyiye gittiği açıklandı. Rahmi Koç'u tedavi eden Dr.Faruk Turnaoğlu, Koç'un sağlık durumunun her geçen gün iyiye gittiğini ve kendisini daha iyi hissettiğini söyledi.

Rahmi Koç'un ateşinin düşmeye devam ettiğini, ancak henüz normal seviyelerde olmadığını belirten Dr. Turnaoğlu, taburcu edilip edilmeyeceğinin bugün yapılacak film kontrolünden sonra belli olacağını açıkladı. Turnaoğlu, Koç'u dinlenmesi için 4-5 gün daha hastanede tutmak istediklerini söyledi.

Vergide yeni dönem başlıyor
HaftalIk ekonomi dergisi Para, bu haftaki kapak konusunu yeni vergi yasalarına ayırdı. Türkiye'de verginin bir numaralı ismi ve gazetemiz yazarı Şükrü Kızılot'un kaleme aldığı haberde, "Vergi Yasası nerelerde aksadı? Yeni düzenlemeler kime ne getirecek" gibi pekçok sorunun yanıtını bulmak mümkün. Vergi yasalarında yapılan düzenlemelerde eleştirilen pekçok aksaklık olduğuna dikkat çeken Kızılot, faiz gelirlerinin beyanı, gayrimenkul ve iştirak hissesi satış istisnası, konut kira gelirleri istisnası, menkul kıymetlerdeki değerleme ile uzlaşma ve hapis cezası gibi konularda değişiklikler düşünüldüğünü açıklıyor.

8 bakanlı ekonomi komisyonu toplandı
Ekonomİde öncelikleri belirlemek amacıyla koalisyon ortağı 3 partinin bakanlarından oluşan komisyon, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ın başkanlığında toplandı. Başbakanlık'ta yapılan toplantıya, devlet bakanları Hikmet Uluğbay, Tunca Toskay, Yüksel Yalova, Mehmet Keçeciler, Maliye Bakanı Sümer Oral, Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu katıldı. Komisyon, başta destekleme alımları olmak üzere, bütçe açığı, sosyal güvenlik reformu, memur maaş zammı, vergi reformunda yapılması düşünülen değişiklikler olmak üzere ekonomideki acil öncelikleri ele aldı ve bu konularda alınabilecek önlemleri görüştü. Cuma günü yapılan Bakanlar Kurulu'nda oluşturulan komisyon, bu konularda oluşturacağı raporu Bakanlar Kurulu'na sunacak.

Yabancı ziyaretçiler 5.8 milyar $ bıraktı
Türkİye'ye gelen yabancı ziyaretçiler geçen yılın Ocak-Eylül döneminde toplam 5 milyar 866.9 milyon dolar döviz bırakırken, yeme-içmeye toplam bir milyar 116.5 milyon dolar ödediler. Ziyaretçiler konaklamaya toplam 772.2 milyon dolar öderlerken, sağlık hizmetlerine 46.5 milyon dolar, ulaşıma 175.5 milyon dolar, kültür ve eğlenceye 247 milyon dolar, tur hizmetlerine 132.4 milyon dolar bıraktılar. Bu arada, karayolu ulaşımı için de 148.1 milyon dolar harcadılar. Geçen yılın ilk dokuz ayında Türkiye'ye gelen yabancılar en fazla dövizi toplam 512.7 milyon dolar ile giyecek ve ayakkabı için ödediler.

GSM'in geleceği zirvede tartışıldı
Ericcson ve Turkcell Türkiye'nin ikinci GSM zirvesini "Future Call" adıyla Antalya'da düzenledi. Yerli ve yabancı Ericsson yetkilileri ile Turkcell yönetiminin katıldığı zirvede cep telefonlarıyla bağlantılı yeni teknolojiler tanıtıldı. Bilgi iletişiminde hızın artırılması ve görüntü aktarımının kolaylaşması için yapılan yatırımlar anlatılırken, sürekli hareket halindeki insanlar için "mobil ofis" kavramından bahsedildi. Bu teknolojide bir işadamı cep telefonu sayesinde ofisini yanında taşıma olanağına sahip olabilecek. Kısaca cep telefonu ile borsayı takip edecek, bilgisayarındaki bir dosyaya ulaşacak, video konferans ile istediği kişilerle toplantı yapabilecek. Yeni modellerin de tanıtıldığı zirvede "Bluetooth" teknolojisinden de bahsedildi. Bu teknoloji cep telefonu, bilgisayar hatta buzdolabı ve televizyon gibi cihazların birbirini görmüyor olsa dahi iletişim kurmalarını sağlıyor. Örneğin dizüstü bilgisayarınızdan elektronik posta göndermek için cep telefonunuzu bağlamaya hatta çantanızdan çıkarmaya dahi gerek kalmıyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır