kapat

14.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İlk Türk uydusu yolda
-TÜBİTAK-ODTÜ BİLTEN'in açtığı, haberleşme ve uzaktan algılama amacıyla kullanılacak olan küçük uydu ihalesi, Temmuz ayında sonuçlanacak.

Teklif veren 4 firmadan değerlendirmeye alınan 3 firmanın teklifleri konusundaki rapor, 15 Temmuz'da Hazine'ye bildirilecek. Bu uydunun, fırlatılmasından sonra, yeni nesil uydular bu laboratuvarlarda, Türk mühendisler tarafından tasarlanacak.

TÜBİTAK-ODTÜ BİLTEN (Bilgi Teknolojileri ve Elektronik Araştırma Enstitüsü) Müdürü Prof. Murat Aşkar, teklifleri Teknik Komisyon'un incelediğini söyledi. İtalyan Carlo Gavazi Space, İngiliz Space Innovations firması ile Türkspace adında bir konsorsiyum kuran İnta Savunma Sanayi ile İngiliz Surrey Satellite Technology firmalarının teklif verdiği proje, haberleşme ve uzaktan algılama amacıyla kullanılacak.

Prof.Aşkar, proje kapsamında BİLTEN'in uydu üretim ve testleri için gerekli laboratuvar kuraCAğını belirterek, "Bu uydunun fırlatılmasından sonra, yeni nesil uydular bu laboratuvarlarda, Türk mühendisler tarafından tasarlanacak ve böylece projenin devamlılığı sağlanacak" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır