kapat

14.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Elektrik sayacınızı Turkcell okuyacak
Turkcell şirketlere hizmet verecek 'kurumsal hat' kuruyor. Böylece aynı cep telefonlarında olduğu gibi sinyaller aracılığıyla merkeze bu kez ses değil bilgi ulaştırılacak

Turkcell şirketlere yönelik "Kurumsal Hat" kuruyor. Bu organizasyonun altyapısıyla artık elektrik sayaçlarınızı memurlar okumayacak. İçine konacak çipler sayesinde aynı cep telefonlarında olduğu gibi sinyaller merkeze gidecek ve memurların kapı kapı dolaşmasına gerek kalmaksızın ne kadar elektrik tükettiğiniz belirlenecek. Ya da bir meşrubat firmasını düşünün. Belli yerlerde otomatik makineleri var ve birinin içindeki ürünler tükendi. Makine içindeki çip sayesinde merkeze göndereceği sinyalle anında doldurulacak böylece görevli kişi altında minübüsle her sokağı ve makineyi kontrol etmek zorunda kalmayacak.

550 milyon $ yeni kredi
Türkiye'nin iki cep telefonu operatöründen birisi olan Turkcell, son kullanıcılar için yaptığı yatırımlardan sonra şimdi de kurumlara yönelik çalışmalarına hız kazandırdı. Bu doğrultuda "Kurumsal Hat" kavramıyla yeni bir şirket kuracaklarını açıklayan Turkcell Genel Müdürü Cüneyt Türktan, hedefteki yatırımlar için 550 milyon dolarlık ikinci bir kredinin daha yolda olduğunu söyledi. Turkcell bu krediyi de sağlarsa bugüne kadar 2 milyar dolarlık yatırım yapmış olacak. 500 milyon dolarlık lisans bedeli de katılırsa bugüne kadar harcanan miktar 2.5 milyar dolar.

Üç farklı plan
Geçen sefer alınan 550 milyon dolarlık kredinin kapasite artırımına yönelik yatırımlar için kullanıldığını dile getiren Türktan, cep telefonu üzerinden bilgi, görüntü ve internet işlemlerinin yapılmasını sağlayan üçüncü jenerasyon hizmetlerinin altyapısı için yeni bir 550 milyon dolarlık krediyi almak üzere olduklarını söyledi. Turkcell'in katettiği yol karşısında yabancı bankalara karşı daha avantajlı durumda olduklarını söyleyen Türktan, şirketin yeni iş planını ve hedeflerini şöyle özetledi:

"Hedefimiz her türlü telekomünikasyon altyapısının birbirine dönüşümünü sağlamak. Yani cep telefonu ile internet, bankacılık, görüntü, bilgi gibi her tür hizmetin elde edilmesi. Bunun için üç ayrı organizasyon kuruldu. İlki kurumlara verilecek hizmetleri sağlayacak kurumsal hat ünitesi. İkincisi interneti hem kablolu hem kablosuz verecek olan internet hattı. Ve üçüncüsü multimedya. Bunun için dijital platform oluşturuldu ve tanıtıldı. Kurumsal hattı kiralayacak şirketler bizim onlara sağlayacağımız altyapı ile müşterilerine çok farklı hizmetler verebilecekler."

Geliştirilen altyapı sonucu verilen hizmetlere karşı Türk Telekom'un açık olup olmayacağı konusunda ise Türktan şunları söyledi: "Türk Telekom omurgasını genişletiyor ve yatırımları yapıyor. Tamam, belki düzenleyici konularda sorunlarımız oldu. Lisansları dört yılda aldık. Ancak teknolojik gelişimi durdurmak mümkün değil. Türk Telekom'da buna ayak uyduruyor. Belki biraz zaman alır ama bunu durdurmak mümkün değil" dedi.

ÖZLEM AKSOY


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır