kapat

14.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tatile hazır mısınız?
Tatil hayalleri kuruyor, nerede yapacağınıza bir türlü karar veremiyorsanız artık Web'de de iyi bir rehberiniz var: Hotel Guide

Havalar iyice ısındı. Hatta bazı bölgelerde artık "dayanılmaz derecede sıcak." İşte arkadaşınızla, evde eşinizle tartışmaya başladınız ve bir an önce tatile çıkmazsanız bu size oldukça pahalıya mal olacak. Siz de kararınızı verdiniz, tatile çıkacaksınız. Peki nerede tatil yapacaksınız, buna karar verebildiniz mi?

Artık bir rehberiniz var
İşte bu sorunun yanıtını bulabilmek için başvuracağınız bir kaynak daha var, hem de Web'de. ZDNet Türkiye'de (http://www.zdnet.com.tr) Haftanın Web Sitesi seçilmiş bir site olan Hotel Guide'da (http://www.hotelguide.com.tr) kafanızdaki sorulara yanıt bulmanız mümkün. İnceleme yazısında Burak Eldem siteden şöyle söz ediyor: "Site, yalnızca yaz ayları için değil, dört mevsim boyunca seyahat planlamalarınızı yapmanıza yardımcı olacak biçimde tasarlanmış, büyük bir otel veri tabanı. Ana sayfaya bağlandığınızda, bir Türkiye haritasıyla karşılaşıyorsunuz. Belli coğrafi bölgeler halinde ayrılmış bu harita üzerinde istediğiniz alana tıkladığınızda, o bölgenin daha da büyütülmüş bir haritası çıkıyor karşınıza. Bölgeyi istediğiniz gibi inceliyor, sonra gitmek istediğiniz ya da hakkında bilgi almayı düşündüğünüz şehir ya da ilçenin adına tıklıyor, doğrudan o yerleşim biriminin otel, motel ve tatil köylerinden oluşan listeye erişiyorsunuz. Haritaların özenle hazırlandığını ve bütün önemli ilçelerin veri tabanı içine dahil edildiğini önemle vurgulayalım. Üstelik, yerleşim birimlerini daha ayrıntılı bir kesitle sunmanın yanısıra, o yöreye ulaşımı sağlayan karayolunu da incelemenize olanak veriyor bu ayrıntılı haritalar."

Ayrıntılı bilgi
Sitenin veri tabanı, doğrudan otel adı girerek arama yapmanıza olanak veriyor ve hızlı. Yöre adına, otel sınıfına ya da oda özelliklerine göre otel aramak isterseniz, "Ayrıntılı Arama" formu çok işe yarıyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır