kapat

14.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yorgunluğa çözümler
Hareketli bir gece geçiren ya da uykusuz kalmış kişiler ertesi gün yorgunluğun bütün izlerini yüzlerinde taşırlar. Aşrı makyaj ve koyu renklerde ki fondötenler ise yorgunluğu daha da belirginleştirir.

Geç saatlere kadar çalışmanın, eğlenmeninbelirtileri göz çevresindeki halkalar, çizgiler, kırışıklıklardır. Siz ne kadar saklamaya çalışırsanız çalışın, göz çevresi mutlaka yorgunluğunuzu ele verir. Bunun için ilk olarak göz çevresine gerekli önemi göstermelisiniz.

Cilt ve gözler
Yorgunluğun izlerini yok etmek için öncelikle kan dolaşımını hızlandırıp, teni canlandırmak gerekiyor. İlk olarak makyaj yapmadan önce yüzünüzü soğuk su ile yıkanıp, dolaşımı hızlandırmalısınız. Ardından yukardan aşağıya doğru yüzünüze yapacağınız masaj da son derece faydalı olacaktır. Çay ya da halkalar halinde keseceğiniz patates parçaları ile yapacağınız göz bakımı sayesinde mor halkalardan kurtulabilirsiniz. Yorgun yüze asla fondöten sürmeyin. Özellikle gri tonlardaki fondötenler yorgunluğu daha da belirginleştirir. Süreceğiniz pudra yüze renk verecektir. Elmacık kemiklerinin renklendirilmesi ise, yüzün ve bakışların canlanmasını sağlar. Yanakların göze yakın kısımlarına pembe bir allık sürülebilir. Kırmızı tonlarda allık , yüze kızarmış bir ifade vereceğinden kullanmaktan kaçının.

Gözkapaklarının altında oluşan kahverengi ve mavimsi kırışıklıkları saklamak için de, piyasadaki kozmetik ürünlerden faydalanabilirsiniz. Bu tür ürünleri yukarıdan aşağı doğru, yüze yayarak sürmek gerekir.

Sıra dudaklarda
Göz makyajı çok ağır renklerde yapıldığında yorgunluğu daha da belirgin hale sokar. Fakat göz çevresine kalem ile hafifçe bir çizgi çekilmesi, canlı bir görünüm kazandıracaktır. Gözkapağının kirpiğe yakın olan bölümüne bej ya da beyaza yakın renkte far sürülebilir. Gri tonlar ise kırışıklık ve halkaları daha çok meydana çıkaracaktır.

Dudaklar için, kahverengi tonlar kullanabilirsiniz. Parlak kırmızı renkler yorgun yüzleri daha da donuklaştırır.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır