kapat

14.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yakında evlenebilirim
Geçtiğimiz hafta onur konuğu olarak katıldığı 2'inci Kadın Film Festivali nedeniyle Ankara'da bulunan ve bir hafta Ankaralı kadınlarla sohbet eden Şoray, hayatının klasikleştiğini söyledi.

Türkan Şoray Ankara'da fırtına gibi esti. Uçan Süpürge tarafından düzenlenen 2'inci Kadın Filmleri Festivali'nin konuğu olan ve festival kapsamında yönetmenliğini yaptığı filmleri gösterilen Türkan Şoray, Ankara'da çeşitli etkinliklere katıldı.

Şoray, başkentli kadınlarla yaptığı sohbetlerde şunları söyledi:

- Hayatım klasikleşti, evlenebilirim.

- Ülkemize sevgi tohumları ekmeliyiz. Kadına yönelik şiddeti kınıyorum. Bununla ilgili bir film yapacağım.

- Kabinede kadın bakan olmamasını yadırgıyorum.

- Kaset çıkaracağım. Hazırlıklarım sürüyor.

Türkan Şoray, Ankara'daki festival etkinliklerini izlerken, kadınlarla sohbet etme fırsatını da yakaladı. Kadın kuruluşlarının davetlerine katılan, kadınlarla birlikte film izleyen Türkan Şoray, samimi tavırları ile dikkat çekti.

- Uçan Süpürge'nin düzenlediği festivalin onur konuğu olan Türkan Şoray festivalin 31 Mayıs'ta düzenlenen açılış törenine katıldı. Türkan Şoray, aralarında yönetmen Atıf Yılmaz ve Rutkay Aziz'in de bulunduğu sanatçılara verilen yemekte, festivali kebap testisi kırarak kutladı.

- Şoray, festival süresince yaptığı konuşmalarda, sinemacı bir kadın olarak böyle bir festivalin gerçekleşmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Kadın yönetmen olarak geldiğim festivalde, benim filmlerime de yer ayrılmış olması büyük bir onur. Festivali düzenleyenlere beni kadınlarla buluşturdukları için teşekkür ediyorum," dedi.

- Festivalin tamamen kadınlara yönelik olmasının çok anlamlı olduğunu anlatan Türkan Şoray, "Burada değişik ülkelerden gelen kadın yönetmenler de var. Bütün bunlar kadınların dayanışmasını ve desteğini çok güzel bir şekilde anlatıyor. Festivali tüm yüreğimle destekliyorum," şeklinde konuştu.

Sultan'ın siyaset yorumları
- Geçtiğimiz günlerde kurulan 57. Hükümet'in, Türkiye'yi gelecek yıllara taşıyacağının altını çizen Şoray, "Ama benim yadırgadığım, hükümette kadın bakana yer verilmemesi. İçerisinde kadın bakan bulunmuyan bir hükümet ne kadar başarılı olur bilemem.

Sayın Ecevit'in kurduğu kabinelerde kadın bakana hiç yer verilmemiş. Bunu çok yadırgıyorum. Ülkenin geleceğinde kadınlar da söz sahibi olmalı," diye konuştu.

Şiddeti anlatan bir film
- Şoray, kadınlara uygulanan şiddeti anlatan bir film yapacağını da söyledi. "Filmlerimde yıllarca kadın problemlerini dile getirip, kadınların sesi olmaya çalıştım. Kadınlara uygulanan şiddet beni çok üzüyor. Bu şiddeti anlatan bir film yapmayı düşünüyorum. Bu filmde de şiddete maruz kalan bir kadını canlandıracağım," diyen Şoray, Ankara'da bir sığınmaevi bulunan Kadın Dayanışma Vakfı'nın üyeleriyle de bir yemekte buluştu.

- Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ün eşi Fatoş Türk ve Kültür Bakanı İstemihan Talay'ın eşi Nihal Talay ile Türk kadınının sorunları üzerine sohbet etti.

Yemekte yaptığı konuşmasında, toplum olarak kadınlara sahip çıkılması gerektiğini anlatarak, "Zor durumdaki birçok kadınımızın yardımına koşan sığınma evlerini desteklemeliyiz. Ülkemizde sevgi tohumları ekmeliyiz" dedi.

- Şoray, "Kaset çıkarma düşüncem hâlâ devam ediyor. Çıkaracağım kasetin tüm gelirini yardım vakıflarına bağışlayacağım," diyerek müzikle ilgisinin sürdüğünü de belirtti.

Özgür AKBAŞ/Levent İÇGEN


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır