kapat

POLITIKA
POLIS
EKONOMI
MAGAZIN
DIS HABER
SPOR
ARKA KAPAK
YAZARLAR
BIZIM CITY
SIZINKILER
SARI SAYFALAR
YANSIYAYIM
ARSIV
TURKCE
Latin 5
MacRoman
TemelASCII
FONTLAR

SABAH GAZETESIHAVA DURUMUBORSA-DOVIZYORE

SALI 13 NİSAN 1999

Şans kurtardı
Komili Holding binasının yönetim katındaki tuvaletin sifonuna konulan saatli bir bomba tesadüfen bulundu .

TÜSİAD eski başkanlarından Halis Komili'ye ait şirketler grubunun Kabataş'taki merkezi, önceki perşembe günü heyecanlı saatler yaşadı. Binanın yönetim katındaki, Halis Komili'nin de kullandığı tuvaletin rezervuarında bir bomba bulundu. Bomba, tuvalete giren bir üst düzey yöneticinin sifonu çalıştıramaması üzerine ortaya çıktı.

SİFONU tamir için gelen kat görevlisi rezervuarı açtığında paket halinde bırakılmış bombayı gördü. Hemen çağrılan imha uzmanları, bombayı bahçede fünyeyle patlattı. Kale gibi korunan binaya nasıl sızıldığını araştıran polis, holdingin 150 çalışanını tek tek sorguladı, adli sicil kayıtlarını ve parmak izlerini de incelemeye aldı.

O artık gülüyor
Minik Albenite, Sırplar'ın katlettiği ailesi için döktüğü gözyaşlarıyla tüm dünyada tanındı. SABAH'ta da yayınlanan fotoğrafı üzerine onu evlat edinmek isteyenlerin telefonları kilitlediği Albenite'nin hayatını, daha çabuk davranan Almanlar kurtardı.

Albenite'nin fotoğrafını yayınlayınca telefon yağmuruna tutulan Alman gazetesi Bild, ilanlarla minik kızı 250 bin göçmenin arasından buldu. Sonuçta Albenite, kardeşi ve tek yakınları babaanneleri Almanya'da bir ailenin sıcacık yuvasına yerleşti; ama kalpleri Kosova'da kaldı.

'Çiller tükendi'
Ecevit: Çiller hırçınlığıyla kampanyayı gerdi, aşırı ihtirasıyla da kendini tüketti

"TANSU Hanım sadece hırçın değil, din istismarı da yapıyor. Hatta bu konuda Fazilet'i bile geride bıraktı" diyen Ecevit şöyle konuştu: "Ama oylarının artacağını zannediyorsa, bu milleti hiç tanımıyor demektir."

ECEVİT "Bu seçimde maalesef kendini tüketti" dediği Çiller'i yasaları ve yasakları çiğnemekle de suçladı. Ecevit, "Bu kadar kural dışı hareket eden bir kimse, devlet yönetimine talip olamaz" dedi.


Akbil'de yolsuzluk iddiası!
CHP, İstanbul'da kullanılan "Elektronik bilet" Akbil'de 40 trilyon liralık yolsuzluk yapıldığını ileri sürdü.

CHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bölük'ün bugün açıklayacağı belgelere göre soygun şöyle yapılıyor: Akbil'in hasılat kayıtları sadece bilgisayar ortamında tutuluyor. Sistem kurulurken "Denetim mekanizması" proje dışı bırakıldığından sisteme giren karanlık eller, rakamları değiştirip trilyonlarca lirayı bir tek tuş hareketiyle hortumluyor.


Diyarbakır'da ilk diskotek
TERÖR'DEN çok çeken Diyarbakır, son yıllarda köklü bir değişim yaşıyor. Kentte yeni yeni açılmaya başlayan 5 yıldızlı otellerin diskoları, sabahlara kadar dans edip eğlenen Diyarbakırlı gençlerle dolup taşıyor. Kızlı erkekli gruplar, son günlerin gözde parçalarıyla coşuyor.

Karadayı'dan hayat dersi: ÖNCE ONUR
GENELKURMAY eski Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, hayatı "Para, mal, mülk hepsi geçici. İnsan için tek kalıcı şey onur" diye özetledi. Karadayı, "Emekliliğim çok sıcak bir ilgi içinde geçiyor. Nereye gitsem ilgi görüyorum. Çünkü kimseye haksızlık etmedim. Bu bana huzur veriyor. Onurlu yaşam gibisi yok" dedi.



© COPYRIGHT 1999 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakki saklidir)
Bu sayfa YORE Yorum ve önerileriniz icin: editor@sabah.com.tr