kapat

SALI 13 NİSAN 1999

Albenite kurtuldu

Kosova'daki savaşın sembolü haline gelen küçük Kosovalı kız Albenite Baraliu'ya Almanya sahip çıktı. Haber ajansı AP'nin çektiği fotoğrafı yayınlayan Alman Bild gazetesini gören Arnuvut aile Albenite'ye kucak açtı.

Albenite (3), Albione (1) ve büyükanne Vahide, savaş bitene kadar Almanya'daki Kasami ailesinin yanında kalacak.

Almanya'daki Kasami ailesi Albenite ile kardeşini sahiplenince İtalyan ordusunun bir helikopteri ile büyükanneleriyle Almanya'nın Hamburg kentine uçtular.

Hamburg Üniversitesi'nde tedavi olan Albenite, önce hiçbir doktoru yanına yaklaştırmıyor. Kısa zaman sonra Albenite'nin doktorların önlüklerini Sırpların üniformasına benzettiği için korktuğu anlaşıldı. Ve küçük kız yatıştırıldı.

Almanya'da yaşayan Kasami isimli Arnavut aile, Baraliular'a kucak açtı. Kosovalı aileyi sabırsızlıkla bekleyen genç kadın, Albenita'nın kardeşi Albione'yi de bağrına bastı. Kasamiler küçük çocukların başka bir acı yaşamaması için ellerinden geleni yapacaklar.

Albenite acı dolu aylardan sonra ilk kez sıcak bir yuvaya kavuştu. Albenite yeni ailesinin yanında gülmeyi de yeniden öğreniyor. Albione ise henüz 1 yaşında olduğu için neler olduğunu anlayamıyor. Ancak ablasının yanından ayrılmıyor.


© COPYRIGHT 1999 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr