kapat

SALI 13 NİSAN 1999

Fazilet'e "Akbil" darbesi

CHP İstanbul İl Yönetimi, bugün düzenleyeceği basın toplantısıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin "Akbil"den 40 trilyonluk vurgun yaptığını açıklayacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1998 yılı Faaliyet Raporu'nda, "Türkiye'de ilk ve en büyük projelerden biri olmakla birlikte kendi sınıfında dünyada da en büyük elektronik bilet projesi" olarak tanımlanan "Akbil: Akıllı Bilet" çifte seçim öncesinde FP'li belediyenin başını ağrıtacak.

CHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bölük bugün düzenleyeceği bir toplantıyla Akbil kullanılarak 40 trilyonluk bir yolsuzluk yapıldığını belgeleriyle ortaya koyacağını açıkladı.

Dipsiz kuyu

İddiaya göre 1994 yılında Akbil sistemi getirilirken "denetim mekanizması" proje dışı bırakılıyor. Yolsuzluğu önleyecek herhangi bir güvenlik mekanizması bulunmadığı için de elektronik ortamda sistemle oynanarak yaklaşık 40 trilyon liralık yasadışı gelir elde edilip, Refah ve sonrasında Fazilet Partisi'ne aktarılıyor. Belediye ise ancak, bu işle ilgili araştırma yapıldığının haber alınmasından sonra güvenlik sistemini oluşturup uygulamaya sokuyor. Akbil sistemi içinde yer alan 38 dolum noktasının "dipsiz bir kuyu" gibi kullanıldığını iddia eden CHP yönetimi, İstanbullular'ın Akbil için verdiği her kuruşun o kuyuda kaybolup gittiğini ve nerelere harcandığının kimse tarafından bilinmediğini iddia ediyor.

(SHA)


© COPYRIGHT 1999 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr