kapat

SALI 13 NİSAN 1999

Şans eseri kurtuldu

Ünlü işadamı Halis Komili'nin bulunduğu yönetim katındaki tuvalet rezervuarına yerleştirilen zaman ayarlı bomba tesadüfen bulunarak etkisiz hale getirildi

NURTEN ERTUL (SHA)

PKK'nın dağıldığını kabul etmeyen bazı militanlarının "ses getirmek" amacıyla planladıkları eylemler, bir bir ortaya çıkarılıyor. TÜSİAD eski Başkanı, ünlü işadamı Halis Komili'ye yönelik bombalı suikast girişimi de tespit edildi ve son anda önlendi.

Komili'nin bulunduğu yönetim katındaki tuvalet rezervuarının içine yerleştirilen zaman ayarlı bomba tesadüfen bulunarak etkisiz hale getirildi. Olayın ardından tüm çalışanların adli sicilleri ve parmak izleri incelemeye alındı.

Tesadüfen fark edildi

İstanbul Kabataş'ta, Komili Şirketler Grubu'na ait Hak İş Merkezi'nde geçtiğimiz Perşembe günü meydana gelen olayda yönetim katının tuvaletinin rezervuarının içinde patlamaya hazır zaman ayarlı bir bomba bulundu.

Komili Şirketler Grubu Başkanı Halis Komili'nin de kullandığı belirtilen tuvaletin rezervuarına konulan bomba günlük kullanım sırasında tesadüfen ortaya çıkarıldı.

Tuvaleti kullanan üst düzey yöneticileri rezervuarın çalışmadığını fark edince kat görevlisi İrfan Akyıldız'ı uyardılar. Akyıldız rezervuarı tamir etmek üzere açtığında paket halinde bırakılmış bomba ile karşılaştı. Olay hemen polise bildirildi. Komili binasına gelen polis ve bomba imha ekipleri bombalı paketi bahçede patlatarak etkisiz hale getirdi.

150 çalışan sorgulandı

Bombanın etkisiz hale getirilmesinin ardından başlatılan soruşturmada binadaki 150 çalışan sorgulandı. Şirket çalışanlarının adli sicilleri ile parmak izleri de incelemeye alındı.

Yetkililer binanın, güvenlik önlemleri konusunda uzman bir İsrailli şirket tarafından korunduğuna dikkat çekerek militanların yönetim katına kadar sızmış olmasının şaşırtıcı olduğuna dikkat çektiler.


© COPYRIGHT 1999 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr