kapat
SABAH ONLINE DIS HABER

ÇARŞAMBA 07 EKİM 1998



Araplar'ın Türkiye kini

Suriye ile Türkiye arasındaki krizde Arap ülkeleri birer birer Suriye'den yana tavır koyuyorlar. Suriye Devlet Başkanı Hafız Esat'ı telefonla arayan Suudi Prensi Abdullah ibn Abdül Aziz, Türkiye ile çıkacak bir savaşta Suriye ile dayanışma içinde olacaklarını ve destek vereceklerini belirtti.



Ahlaksız Kaddafi

Libya lideri Kaddafi "Türkiye Suriye ile savaşa girerse bunu bize yapılmış sayarız. Ve tüm Türk firmalarını kovup, Yunanlı firmalar getirtiriz" dedi.



"Türkiye tırmandırıyor"

Suriye'nin Ankara Büyükelçiliği, Türkiye ile Suriye arasındaki gerginliğin tırmanmasının nedenlerini, Türkiye-İsrail işbirliğine ve Türkiye'nin su konusunda müzakere komisyonlarını boykot etmesine bağladı.



Türkiye dünya basınında

Amerika CNN

Amerika Dışişleri Bakanlığı sözcüsü James Rubin'in "Krizin negatif yönlere ilerlemesi olsılığından kaygı duyuyoruz" sözlerine yer verdi. Amerika'nın her iki ülkeyi diplomatik çözüme çağırdığı da belirtildi.



Saldırı planı hazır

Kosova'da krizin diplomatik yollardan çözülmesi için tüm girişimler sonuçsuz kalıyor. Amerikan Temsilcisi Richard Holbrooke, Miloseviç'le yaptığı görüşmeden eli boş dönünce hava saldırısı içen geri sayım da başladı.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakki saklidir)
Bu sayfa YORE Yorum ve önerileriniz icin: editor@sabah.com.tr