kapat

ÇARŞAMBA 07 EKİM 1998

Ahlaksız Kaddafi

Libya lideri Kaddafi "Türkiye Suriye ile savaşa girerse bunu bize yapılmış sayarız. Ve tüm Türk firmalarını kovup, Yunanlı firmalar getirtiriz" dedi.

Her fırsatta PKK'ya sahip çıkan ve Türkiye'yi aşağılamaktan çekinmeyen Libya lideri Muammer Kaddafi, Irak diktatörü Saddam Hüseyin'den geri kalmadı. Kaddafi Suriye'ye destek çıktı. Libya lideri "Türkiye, Suriye'ye saldırırsa, Şam'ın yanında pozisyonumuzu alacağız" dedi.

Savaş çıkarsa Libya'da bulunan Türk şirketlerini kapatıp, yerine Yunan şirketleri açtıracağını söyleyen Kaddafi bir kez daha şimşekleri üzerine çekti. Libya lideri, radyo ve televizyonda yayınlanan konuşmasında, "Suriye'ye yapılmış bir saldırı bize yapılmış gibi algılanacaktır" dedi. Kaddafi, Türkiye'nin bir oyun peşinde olduğunu söyleyerek "Ankara, İsrail'in Suriye'yi işgalini kolaylaştırıyor" dedi.

Araplara da çattı

Suriye'ye destek çıkan Kaddafi, Arapları sert bir dille eleştirdi. Araplar'ın varlıklarını ve özgürlüklerini savunmak istemediklerini iddia eden Kaddafi, "Arap ülkeleri binlerce savaş uçakları, silahları ve petrolleri olmasına rağmen, özgürlükleri için güçlerini birleştirmeyi reddettiler ve Amerika'nın önünde uzandılar. Her gün tekme yiyorlar" dedi.

Kaddafi daha önce eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın bu ülkeye yaptığı bir ziyaret sırasında, Türk heyetinin gözlerinin içine baka baka Türkiye Cumhuriyeti'ne hakaret etmiş ve PKK'nın mücadelesini haklı göstermşti. Olay iki ülke arasında bir krize yol açtı.

Teröre destek veren ülkelerin başında gelen Libya'ya halen ekonomik ambargo uygulanıyor.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr