kapat
SABAH ONLINE EKONOMI

ÇARŞAMBA 02 EYLÜL 1998



İki ev kadını Türk Fayed'i ikna etti

İstanbul'lu iki ev kadını Münevver Ulvi ve Dilek Çekiçer, Harrodsç mağazasının sahibi Muhammed El Fayed'i Türkiye'de yatırım yapmaya ikna ettiler. Harrods'ın en prestijli ayakkabılarının satılacağı mağazayı Fayed açacak



İstanbul'da fiyatları görüncemağaza açmaya karar verdiler

Carvela ve Kurt Geiger, Muhammed El Fayed'in sahibi olduğu ve Londra'nın, hatta İngiltere'nin sembolü haline gelen Harrods Mağazaları'nın prestij ürünleri.



İstatistikler Sabah'ı doğruladı

İSO'ya üye 827 işletme arasında yapılan Ekonomik Durum Tespiti anketine yanıt verenlerin yüzde 39'u satışların düştüğünü, yüzde 30'u üretimin durduğunu bildirdi



Kavi'den durgunluk uyarısı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Hüsamettin Kavi, sanayideki daralmanın enflasyondaki daralmadan daha derin olduğunu belirterek bunun uygulanan antienflasyonist politikalarla açıklanamayacağını savundu.



Zenginlerin treni İstanbul'a vardı

Ünlülerin treni Orient Express, 22 yıl sonra İstanbul'da. Nostaljik bir seyahat düşleyenlerin Paris'ten başlayan bu seyahat için 850 milyon lirayı gözden çıkarmaları gerekiyor.



Sigara öksürtüyor elektrik çarptı

Aynı gün hem sigara hem de elektrik zamlandı.



Turban otelleri için pazarlık perşembeye

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından satışa çıkarılan Turban Turizm'e ait Abant ve Ürgüp Motelleri ile Akçay'daki iki arsa için nihai pazarlık görüşmeler perşembe günü yapılacak.



Hazine'ne piyasaya uydu

Hazine'nin piyasa koşullarına uyarak yüksek faizle de olsa borçlanması piyasaları biraz olsun rahatlattı. Borsa gün içi yüzde 10'luk düşüşünü yüzde 4'de çekmeyi başardı.



Piyasanın istediği faizi vermek lazım

Muharrem Kayhan, "Rusya krizinden etkileneceğiz. Ancak krizin içinde değil, yanıbaşındayız. Buna göre hareket etmek lazım. Faizlerin yükselmesi normal. Piyasa ile inatlaşılmaz" dedi..


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakki saklidir)
Bu sayfa YORE Yorum ve önerileriniz icin: editor@sabah.com.tr