kapat

ÇARŞAMBA 02 EYLÜL 1998

İstanbul'da fiyatları görünce mağaza açmaya karar verdiler

Carvela ve Kurt Geiger, Muhammed El Fayed'in sahibi olduğu ve Londra'nın, hatta İngiltere'nin sembolü haline gelen Harrods Mağazaları'nın prestij ürünleri.

1963 yılından beri üretilen ve kuruluşunun ilk yıllarında "kişiye özel" hazırlanan, bu nedenle de dünyanın en pahalı ayakkabıları ünvanını kazanan Kurt Geiger, Londra, Paris, New York gibi dünya merkezlerinden sonra ilk kez İstanbul'a geliyor. Carvela ayakkabıları ise, 1976'dan beri üretiliyor ve seçkin mağazaların en rağbet edilen ürünü olarak biliniyor. Her iki marka da, İtalya'da 700 kişinin çalıştığı bir fabrikada üretiliyor ve kendi adlarını taşıyan mağazaların dışında; Harrods, Selfridges, House Of Fraser, Jenners Of Edinburg ve Simpson Of Piccadilly gibi mega mağazaların özel dekorlu reyonlarında satılıyor. Carvela ve Kurt Geiger ayakkabılarının Türkiye'deki satışı ise Münevver Ulvi ve Dilek Çekiçer tarafından kurulan Potin Dış Ticaret tarafından yapılacak. Muhammed El Fayed ve kardeşi Ali El Fayed'in de katılımıyla, ilk mağazalarını Erenköy-Bağdat Caddesi'nde açmaya hazırlanan Münevver ve Dilek Hanımlar'ın hedefi, İstanbul dışında da olmak üzere bayilik vererek Carvela Mağazalar zinciri oluşturmak. Bir sonraki hedef ise, tabii ki Muhammed El Fayed'i bu kez Harrods'ı Türkiye'ye getirmek için ikna etmek.

Çünkü, Muhammed El Fayed, kolay kolay Londra dışına çıkmıyor. Zaten Harrods, bir tek Londra'da var.

Ama yıllarca Londra'da yaşayan Münevver Ulvi, hem kalite hem fiyat hem de şıklıkta hayran olduğu ayakkabıları Türkiye'ye getirmeyi kafasına koymuş. Harrods'ın ayakkabı grubundan sorumlu genel müdürünü, ikna etmesi ise hiç de zor olmamış. Yıllarca, Fethiye'ye, Göcek'te tatili geçiren genel müdür Münevver Hanım'ın davetlisi olarak geldiği İstanbul'daki alışveriş merkezlerini, hele bir de 100 milyonları bulan ayakkabı fiyatlarını görünce yanıtı tabii ki "evet" olmuş. Ama Carvela'nın fiyatları bu kadar "uçuk" olmayacak. Başlangıçta 50 çeşit erkek, 150 çeşit kadın ayakkabısı ile 50 çeşit de çantanın satışa sunulacağı mağazadaki sezon fiyatları 35 ile 55 milyon lira arasında değişecek. Unutmadan söylemek lâzım. Bu yıl, ayakkabıda en moda renk gri. Modeller ise, çok. 1975'lerin modası körüklü çizmelerden, kalem topuklara kadar her çeşit var.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr